Search
Close this search box.

کاربرد و مشخصات لوله تخلیه آب کولر گازی

کاربرد و مشخصات لوله تخلیه آب کولر گازی

لوله تخلیه آب کولر گازی

لوله تخلیه آب کولر گازی برای جمع آوری و تخلیه آب تولید شده در اثر فرآیند کندانس دستگاه کاربرد دارد. لوله درین یا لوله تخلیه آب در فرآیند خنک سازی و سرمادهی کولر گازی نقش برجسته و بارزی ایفا می نماید.

در هنگام انجام فرآیند سرمایش، رطوبت و قطرات آب حاصل شده در اثر عبور هوا از سطح کویل، از طریق لوله درین دستگاه جمع آوری و تخلیه می گردد. در این فرآیند کویل سرمایشی اواپراتور، با جذب رطوبت موجود در هوا، آنها را به قطرات آب تبدیل می نماید.

آب تولید شده به سمت سینی درین کولر گازی هدایت و سپس وارد شیلنگ تخلیه آب کولر گازی شده و از آنجا به محیط بیرون انتقال پیدا می کند. در نتیجه این امر از ریزش و سر ریز شدن آب در پنل داخلی و متعاقب آن، آسیب وارد شدن به محل نصب دستگاه جلوگیری می گردد.

بنابراین، وظیفه اصلی شیلنگ تخلیه دستگاه، تخلیه کامل آب تولید شده در اثر فرآیند سرمایش کولر گازی می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که لوله‌های تخلیه آب کولر گازی غالبا از جنس pvc تولید می شوند. همچنین، لوله های تخلیه از طریق اتصالات مربوط به لوله یا فیتینگ، به بخش خروجی آب پنل داخلی دستگاه اتصال پیدا می کنند.اهمیت لوله تخلیه آب کولر گازی

اهمیت لوله تخلیه آب کولر گازی

لوله تخلیه آب کولر گازی قابلیت تخلیه قطرات آب تولید شده توسط پدیده کندانس یا تقطیر رطوبت را امکان پذیر می سازد. این پدیده غالبا در هنگام استفاده از حالت سرمایشی کولر گازی بروز پیدا می کند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در اثر فرآیند تقطیر، رطوبت موجود در هوا به صورت شبنم بر روی سطح کویل پدیدار شده و به شکل قطرات آب در سینی درین اسپلیت جمع می شوند.

به طور معمول، به منظور تخلیه و خارج ساختن آب جمع شده، در بخش سینی کولر گازی، یک پمپ درین قرار می گیرد. در پرتو وجود پمپ درین، فرآیند تخلیه آب به نحو مطلوب و به سادگی انجام می شود.

پمپ درین کولر گازی (Drain pump)، وظیفه انتقال، جابجایی و پمپاژ آب جمع آوری شده در تشتک تخلیه را بر عهده دارد. این قطعه از بخش هایی مانند پمپ شناور و یک مخزن تشکیل می گردد. به طور معمول، جریان آب ناشی از کندانس از طریق یک شیلنگ به مخزن پمپ درین وارد می شود.

به محض راه اندازی پمپ، آب جمع آوری شده در مخزن، به سمت لوله تخلیه آب کولر گازی هدایت می شود. بر این اساس، پمپ درین دستگاه با قرار گرفتن در زیر سینی، عملیات تخلیه آب را به خوبی انجام می دهد. پمپ های درین متناسب با نوع و مدل، قابلیت تخلیه آب تا ارتفاع ۲۰ متر و با دبی ۴۰۰ لیتر را دارند.مشکلات رایج لوله تخلیه آب کولر گازی

مشکلات رایج لوله تخلیه آب کولر گازی

۱- گرفتگی و مسدود شدن لوله

گرفتگی و انسداد شیلنگ را می توان از رایج ترین مشکلات لوله تخلیه آب کولر گازی برشمرد. رشد و گسترش جلبک در طول مسیر، جمع شدن رطوبت و تبدیل شدن ذرات گردوغبار به توده های لجن، از مهم ترین دلایل گرفتگی لوله درین محسوب می شود.

همچنین، انتشار بوی رطوبت و نم و کپک در فضای داخلی، ریزش آب از یونیت داخلی کولر، کاهش بار برودتی سیستم، نشت آب از سینی درین و خیس و نم دار شدن محل نصب کولر، از نشانه ها و علائم گرفتگی لوله درین یا لوله تخلیه تلقی می گردد.

تمیز کردن و برطرف کردن آلودگی های جمع شده در طول مسیر، از راهکارهای موثر برای برطرف کردن مشکل گرفتگی لوله درین اسپلیت به شمار می رود. به منظور تمیز کردن لوله ابتدا جریان برق دستگاه را قطع کرده و سپس محل قرارگیری شیلنگ ورودی آب را پیدا کرده و اتصالات آن را باز کنید.

با بررسی دقیق مسیر داخل لوله می توان از گرفتگی و مسدود شدن آن اطمینان حاصل نمود. برای باز کردن مسیر لوله می توان از محلول سرکه و آب استفاده نمود. محلول به دست آمده را داخل لوله درین ریخته و برای مدت ۳۰ دقیقه آن را داخل لوله نگه دارید.

۲- تا خوردگی و ترک خوردگی لوله درین

فرسودگی، پارگی و تا خوردگی، از دیگر مشکلات رایج لوله تخلیه آب کولر گازی قلمداد می گردد. در این شرایط سرعت تخلیه آب در لوله کند شده و آب در شیلنگ جمع می شود. در نتیجه شاهد سر ریز شدن آب از پنل داخلی دستگاه خواهیم بود. با تعویض لوله درین، این مشکل به راحتی برطرف می گردد.

۳- نصب غیر اصولی و نادرست لوله تخلیه

فرآیند تخلیه آب از لوله درین دستگاه های کولر گازی، مستلزم نصب و جایگذاری درست شیلنگ می باشد. نصب نادرست لوله علاوه بر جلوگیری از تخلیه جریان آب، منجر به سر ریز شدن آب از پنل داخلی کولر گازی می شود.

۴- معیوب شدن پمپ درین

بروز هرگونه ایراد در پمپ درین، فرآیند تخلیه آب را دچار اختلال می کند. تجمع ذرات گردوغبار، از دلایل اصلی خرابی پمپ درین به شمار می رود.

درباره لوله تخلیه آب کولر گازی بیشتر بدانید

همانطور که می دانیم برای یک اواپراتور سرد باید به طور منظم یخ زدایی کنیم و تبادل گرمای اواپراتور را به خوبی حفظ کنیم. و آب حاصل از یخ زدایی باید توسط لوله تخلیه کولر گازی برای اتاق به بیرون تخلیه شود.

برخی از قسمت های لوله تخلیه کولر گازی داخل اتاق سرد است و ممکن است آب یخ بزند. به نظر می رسد باید کاری کنیم که آب یخ نزند. چون یخ زدن لوله آب را مسدود می کند، پس آب نمی تواند به بیرون تخلیه شود و سینی تخلیه پر از یخ می شود. نگران نباشید، آنچه ما برای جلوگیری از ایجاد یخ در آب پیشنهاد می کنیم عبارتند از:

۱. برای نگهداری لوله با دمای متوسط ​​(دمای بیش از ۰ درجه)، اشکالی ندارد، نیازی به انجام کاری برای جلوگیری از یخ زدگی آب نیست.

۲. برای دمای پایین باید یک لوله دیگر در لوله آب اضافه کنیم و عایق کاری انجام دهیم. و اگر لوله آب پلاستیکی است، توصیه می کنیم از بخاری ۴۰w/m استفاده کنید. اگر لوله فولادی باشد، بخاری باید ۵۰w/m باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”گرفتگی لوله تخلیه آب کولر گازی به چه علتی است؟” answer-0=”• رشد جلبک در طول مسیر لوله تخلیه، به دلیل جمع شدن رطوبت در طول این مسیر • تبدیل شدن گرد و خاک به لجن و رسوب کردن آن در لوله تخلیه ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”گرفتگی لوله تخلیه آب کولر گازی به چه علتی است؟” answer-1=”• رشد جلبک در طول مسیر لوله تخلیه، به دلیل جمع شدن رطوبت در طول این مسیر • تبدیل شدن گرد و خاک به لجن و رسوب کردن آن در لوله تخلیه ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”برای رفع گرفتگی لوله تخلیه آب کولر گازی چکار کنیم؟” answer-2=”بهتر است بدانید که برای رفع مشکل گرفتگی لوله تخلیه دو راه تعمیر و تعویض را پیش رو دارید.” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”علت عدم تخلیه آب کولر گازی چیست؟” answer-3=” استفاده از کولر گازی در منطقی که دارای آب و هوای گرم و خشک هستند باعث می شود لوله تخلیه نشود اما عوامل زیاد دیگری برای گرفتگی و عدم تخلیه وجود دارد.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *