Search
Close this search box.

آموزش کامل عیب یابی چیلر جذبی

عیب یابی چیلر جذبی

عیب یابی چیلر جذبی

عیب یابی چیلر جذبی از بهترین راهکارها برای تشخیص و برطرف کردن مشکلات احتمالی به وجود آمده در ساختار و اجزای این دستگاه به شمار می رود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فرآیند عیب یابی چیلرهای جذبی، یک پروسه کاملا مهارتی و تخصص محور می باشد. تشخیص عیوب اولیه دستگاه های چیلر جذبی، ضمن رفع مشکلات احتمالی، از آسیب و صدمه دیدن سایر اجزا و قطعات اصلی سیستم جلوگیری به عمل می آورد.

گفتنی است استفاده مداوم و پیوسته از چیلرها در فصل سرد و گرم، احتمال بروز خرابی و ایراد فنی دستگاه را افزایش می دهد.

نحوه عیب یابی چیلر جذبی

به طور کلی، هرگونه عیب و ایراد در ساختار سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر، با علائم و نشانه هایی بروز پیدا می کند. با بررسی علائم ایجاد شده می توان نسبت به انجام فرآیند عیب یابی چیلر جذبی و رفع مشکلات به وجود آمده اقدام نمود. در ادامه با برخی از رایج ترین ایرادات و مشکلات فنی چیلرهای جذبی بیشتر آشنا خواهیم شد.

نحوه عیب یابی چیلر جذبی

۱- عدم انجام درست فرآیند سرمایش

انجام نشدن فرآیند سرمایش و ایجاد سرما را می توان از رایج ترین مشکلات چیلر اعم از جذبی و تراکمی برشمرد. در بروز این مشکل علل و عوامل مختلفی دخیل می باشند.

کریستاله شدن، افزایش یا کاهش بیش از حد دمای آب، نامناسب بودن دبی ماده مبرد، ناکافی بودن میزان محلول جاذب و معیوب شدن شیر کنترل بخار، برخی از دلایل بروز این ایراد فنی (عدم ایجاد سرما) به شمار می روند.

همچنین، رسوب گرفتگی در بخش لوله ها، نشت ماده مبرد، نفوذ ناخالصی و مواد آلاینده در مبرد، کاهش سیال مورد نیاز و بروز نشتی در مخزن، می تواند فرآیند انجام سیکل سرمایش دستگاه را با اختلال روبرو سازد. مضاف بر این، انجام نشدن چرخه درست سرمایش دستگاه می تواند به علت عوامل خارجی نظیر کافی نبودن دستگاه های هواساز و افزوده شدن بار ایجاد شود.

۲- کارکرد نامطلوب سیستم تخلیه

از دیگر مشکلات رایج سیستم های تهویه از نوع چیلر جذبی، عدم کارکرد درست سیستم تخلیه دستگاه می باشد. کریستاله شدن سیستم تخلیه یا قرار گیری غیر اصولی شیرهای مربوط به سیستم تخلیه، در انجام فرآیند خطایابی چیلر جذبی و رفع این مشکل کمک شایانی می نماید. بنابراین، کریستال زدایی و اطمینان حاصل کردن از کارکرد و عملکرد صحیح شیرها، از بهترین راهکارها برای برطرف کردن این مشکلات محسوب می گردد.

۳- کاهش شدید محلول جاذب

افت و کاهش شدید ماده جاذب، از دیگر مشکلات شایع چیلرهای جذبی بوده که در اثر کمبود مواد افزودنی یا بروز نشتی در ساختار دستگاه بروز پیدا می کند.

به طور معمول، در ساختار چیلرهای جذبی و به منظور جذب بخار آب حاصل شده در بخش اواپراتور، از محلول لیتیوم بروماید استفاده می شود. کاهش میزان این محلول موجب افزایش فشار و ایجاد مشکلاتی در روند سیکل تبرید و ایجاد سرمایش دستگاه می گردد. بررسی و ارزیابی کافی بودن میزان ماده جذب کننده و انجام تست نشتی، از شیوه های کاربردی و مناسب برای رفع این مشکل می باشد.

۴- افزایش بیش از حد فشار در ژنراتور

بالا رفتن فشار در بخش ژنراتور از دیگر موارد رایج برای انجام فرآیند عیب یابی چیلر جذبی تلقی می گردد. بروز اشکال در مکش و کافی نبودن دبی و ایراد در سیستم آب خنک کن، از اصلی ترین دلایل افزایش بیش از حد فشار ژنراتور چیلر محسوب می شود.

اطمینان حاصل کردن از کارکرد سیستم تخلیه، کاهش ماده جاذب، کریستال زدایی در صورت لزوم، تنظیم نمودن دمپرهای مربوط به محلول، ارزیابی پمپ جذب کننده و بررسی نشتی، از مؤثرترین و کاربردی ترین اقدامات در جهت رفع مشکلات ایجاد شده به شمار می رود.

۵- کریستالیزاسیون دستگاه در هنگام روشن یا خاموش بودن

کریستاله شدن چیلر جذبی در هنگام انجام کار یا در مواقع خاموش بودن، از دیگر ایرادات فنی رایج و شایع این دستگاه محسوب می شود. کریستاله شدن دستگاه در هنگام روشن بودن، از افزایش غلظت محلول جاذب یا کارکرد نادرست تجهیزات کنترلی ناشی می شود. کنترل و بررسی میزان مایع مبرد و عملکرد صحیح شیر انتقالی، در رفع این مشکل تاثیرگذار و مؤثر است.

مهم ترین علت کریستاله شدن دستگاه هنگام خاموش بودن، به کیفیت نامطلوب رقیق سازی سیستم مربوط می شود.

بررسی و کنترل کلید مربوط به شناور رقیق سازی دستگاه، در برطرف کردن این مشکل تاثیر دارد. در این حالت، محلول جاذب می بایست به مقدار ۵۶ درصد رقیق گردد.

آموزش کامل عیب یابی چیلر جذبی

۶- معیوب شدن پمپ مبرد

حرکت نکردن پمپ به علت وجود اشیا خارجی، نفوذ آلودگی و ناخالصی در ساختار پمپ و خراب شدن رله حرارتی، از مهمترین دلایل خرابی و معیوب شدن پمپ مبرد چیلر قلمداد می گردد. در صورت اطمینان حاصل کردن از خراب بودن رله حرارتی، می بایست نسبت به تعویض آن اقدام نمود.

همچنین، پیدا کردن منبع اصلی آلودگی، در صورت آلوده شدن ماده مبرد، از بهترین راهکارها برای عیب یابی چیلر جذبی تلقی می گردد. ضمنا، تمیز کردن و نظافت پمپ موجب حرکت و کارکرد بهینه آن می شود.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *