Search
Close this search box.

کمپرسور داکت اسپلیت چیست و انواع آن کدام است؟

کمپرسور داکت اسپلیت

کمپرسور داکت اسپلیت

کمپرسور داکت اسپلیت از اجزای مهم و حائز اهمیت این مدل از سیستم های تهویه مطبوع به شمار می آید. فرآیند ایجاد و تولید سرمایش و انتقال آن به محیط داخلی، به وسیله قطعه کمپرسور دستگاه اجرایی می گردد.

گفتنی است که قلب و مرکز سیکل تبرید به قطعه کمپرسور اختصاص پیدا می کند. و متراکم کردن و فشرده سازی گاز مبرد، از مهم ترین وظایف این قطعه محسوب می شود.

بر همین اساس، در حوزه تهویه مطبوع قطعه کمپرسور با عنوان واحد تراکم نیز شناخته می شود. کمپرسور داکت اسپلیت از یک لوله Discharge (رانش) و یک لوله Suction (مکش) برخوردار می‌باشد. به طور معمول، نصب و پیاده سازی این قطعه در پنل و یونیت بیرونی دستگاه و در درون کندانسور صورت می‌گیرد.

مضاف بر این، قطعه کمپرسور از اجزای بسیار گران قیمت تعبیه شده در ساختار داکت اسپلیت ها قلمداد می گردد. بروز هرگونه ایراد و مشکل در این قطعه، میتواند منجر به صرف هزینه های گزاف و اضافی برای مصرف کننده شود. همچنین، تعمیر و تعویض این قطعه یک فرآیند کاملا مهارتی و تخصص محور می باشد.

بر همین اساس، در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض کمپرسور دستگاه داکت اسپلیت، می بایست از خدمات سرویس کاران و تعمیرکاران حرفه‌ای و با تجربه استفاده نمود. ضمنا، در مواقع تولید باد گرم توسط داکت اسپلیت، به منظور جلوگیری از صدمه دیدن کمپرسور، می بایست سریعا نسبت به خاموش کردن دستگاه اقدام نمود.

انواع کمپرسور داکت اسپلیت

انواع کمپرسور داکت اسپلیت از لحاظ جریان ورودی

۱- کمپرسورهای از نوع سه فاز

کمپرسورهای سه فاز، نمونه‌ای از انواع کمپرسور داکت اسپلیت بوده که غالبا برای ظرفیت های بالاتر از ۴۸۰۰۰ btu/hr مورد استفاده قرار می گیرد. راه اندازی و کارکرد این مدل از کمپرسورها با جریان برق از نوع سه فاز و ولتاژ ۳۸۰ ولت انجام می پذیرد.

۲- کمپرسورهای از نوع تک فاز

کمپرسورهای تک فاز برای سیستم های تهویه مطبوع پایین تر از ۴۸۰۰۰۰ و تا ظرفیت ۴۲۰۰۰ کاربرد دارند. کارکرد و عملکرد مطلوب و بهینه کمپرسورهای تک فاز با جریان برق از نوع تک فاز و ولتاژ ۲۲۰ ولت اجرایی می‌گردد.

انواع کمپرسور اسپلیت کانالی از لحاظ کارکرد

۱- کمپرسور پیستونی

کمپرسورهای پیستونی را می توان از انواع دیگر کمپرسور اسپلیت کانالی قلمداد نمود. فرآیند متراکم سازی و کمپرس ماده مبرد به وسیله این مدل توسط سیستم پیستون سیلندر صورت می گیرد. عملکرد و کارکرد این سیستم بسیار شبیه به عملکرد سیلندر خودرو می ماند.

بر این اساس، مقداری از گاز مبرد موجود در مخزن موتور،  با هر حرکت و رفت و برگشت پیستون، به درون سیلندر مکش می شود. مصرف بالای برق و انرژی، از معایب کمپرسورهای پیستونی محسوب می شود. این امر افزایش هزینه های اقتصادی و جانبی مصرف کننده را به دنبال دارد.

۲- کمپرسور روتاری

کمپرسور روتاری به علت برخورداری از تیغه های با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه، فشرده سازی و گردش ماده مبرد را به بهترین نحو انجام می دهد. کمپرسورهای روتاری مناسب استفاده در اقلیم ها و مناطق دارای رطوبت بالا مانند شمال ایران می باشند.

ردپای این مدل از کمپرسورها، در ظرفیت های ۲۴۰۰۰ و ۳۰۰۰۰ بیشتر به چشم می‌خورد. کارایی و راندمان بالا در کنار مصرف بهینه برق، از مشخصات کمپرسورهای روتاری تلقی می گردد.

۳- کمپرسور اسکرال

کمپرسور حلزونی یا اسکرال، از مدل های جدید و مدرن کمپرسورهای داکت اسپلیت به شمار می آید. در ساختار این کمپرسور یک مارپیچ ثابت و متحرک وجود دارد. بر همین اساس، از این مدل با عنوان کمپرسور مارپیچی هم نام برده می شود.

فرآیند متراکم سازی و فشرده سازی ماده مبرد در این مدل، به وسیله حرکت مارپیچ یا حلزون کمپرسور صورت می گیرد. کمپرسورهای اسکرال از بازدهی و راندمان و طول عمر بسیار بالایی برخوردار می باشند.

انواع کمپرسور داکت اسپلیت از لحاظ مصرف برق

انواع کمپرسور داکت اسپلیت از لحاظ مصرف برق

۱- کمپرسور دور ثابت

کمپرسورهای دور ثابت به علت خاموش و روشن شدن های پیاپی از مصرف برق بسیار بالایی برخوردار می باشند. این مدل از کمپرسورها در ساختار سیستم های تهویه مطبوع معمولی و فاقد کیت اینورتر معمولا استفاده می شود. به علت مصرف بالای برق، استفاده از این کمپرسورها برای مناطق گرمسیری و حاره ای مناسب و مفید می باشد.

۲- کمپرسور اینورتر

کمپرسورهای اینورتر و کم مصرف، از انواع کمپرسور داکت اسپلیت و از مدل های پرطرفدار و پرکاربرد به حساب می آیند. استفاده از تکنولوژی و فناوری اینورتر در ساختار این مدل، بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی و برق را رقم زده است.

به طور معمول، بیشترین مصرف برق سیستم های تهویه مطبوع، به استارت خوردن و شروع به کار کمپرسور دستگاه مربوط می شود.

کمپرسورهای دور متغیر با بهینه سازی مصرف برق کمپرسور، مانع از خاموش و روشن شدن های متوالی این قطعه در هنگام انجام فرآیند سرمایش شده اند. کیفیت و راندمان و بازدهی بالا و طول عمر مفید و بهینه، از مشخصات بارز کمپرسورهای اینورتر محسوب می شود. همچنین، قیمت این مدل در مقایسه با سایر مدل ها بیشتر و بالاتر می باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *