علت تولید آب کولر گازی
تولید آب کولر گازی به عنوان بخشی از فرآیند ایجاد سرمایش و برودت دستگاه صورت می گیرد. در ساختار کولرهای گازی یک کویل سرمایشی طراحی شده که موجب جذب گرما و خنک شدن هوا و انتقال آن به محیط داخلی می شود. این فرآیند موجب ایجاد رطوبت بر روی سطح کویل و متعاقب آن، تشکیل قطره های آب میگردد.
قطره های آب جمع شده از طریق لوله تخلیه یا درین کولر گازی به محیط بیرون انتقال پیدا می کنند. بنابراین، آب کولر گازی در اثر انجام فرآیند تقطیر، به ویژه در حالت سرمایش دستگاه تولید می شود.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که تولید آب از سیستم کولر گازی، حکایت از سالم بودن و کارکرد بهینه سیکل تبرید دستگاه دارد. مکانیزم عملکرد کولرهای گازی برای انجام فرآیند سرمایش و برودت مبنی بر سیکل تبرید تراکمی صورت می گیرد.
در این سیکل واحد تراکم و کندانسور دستگاه نقش برجسته و بارزی ایفا می نمایند. پس از فشرده سازی ماده مبرد توسط کمپرسور و انتقال آن به بخش اواپراتور دستگاه، گرمای مبرد توسط کویل سرمایشی سیستم جذب و هوای خنک با حداکثر توان و قدرت در محیط داخلی انتشار پیدا می کند.
مشخصات آب کولر گازی
بر اساس تحقیقات انجام شده، آب کولر گازی در مقایسه با آب شهری، دارای ph اسیدی و املاح بیشتری میباشد. از سوی دیگر، آب از حلال های شیمیایی مهم و حائز اهمیت به شمار می رود. در سیستم های تهویه مطبوع از نوع کولر گازی به علت سرد شدن و تبدیل بخارات یا به تعبیری فرآیند کندانس، آب تولید می شود.
همچنین، وجود عناصر و ذرات معلق و دی اکسید کربن موجود در هوا، موجب افزایش املاح و ترکیبات شیمیایی آب کولرهای گازی در مقایسه با آب شهری می شود.
باید خاطر نشان نمود که نوشیدن آب تولید شده به وسیله سیکل سرمایش کولر گازی، برای حیوانات و انسان ها، مطلقا ممنوع می باشد.
به طور معمول، آب کندانس کولر گازی در هنگام انجام فرآیند سرمایش دستگاه و در فصول گرم سال، تولید میشود. در هوای گرم تابستان استفاده از دستگاه های کولر گازی روند رو به رشدی به خود می گیرد. این دستگاه با تولید هوای خنک و مطبوع، دمای محیط داخلی را متناسب با نظر کاربر تنظیم می کند.
خنک سازی و سرمادهی این دستگاه ها از طریق گاز مبرد اجرایی می گردد. گاز مبرد پس از فشرده سازی و انتقال به اواپراتور، از حالت مایع به حالت بخار تغییر فاز می دهد. کویل سرمایش دستگاه با جذب گرمای گاز مبرد، موجب کاهش دمای آن و انتقال هوای سرد و خنک به محیط می شود.
برخورد هوای گرم با سطح خنک کویل کولر گازی موجب کاهش و تقطیر رطوبت موجود در هوا می شود. با تقطیر رطوبت قطرات آب به شکل شبنم بر روی کویل سرمایشی دستگاه شکل می گیرد. این قطرات آب پس از جمع آوری به وسیله لوله درین به بیرون از پنل دستگاه انتقال داده می شوند.
در اثر کارکرد مداوم کولر گازی در حالت سرمایش، روزانه رقمی در حدود ۵ الی ۱۰ لیتر آب تولید می گردد. بر همین اساس، به منظور جلوگیری از نشت و ریزش آب و آسیب دیدن محل نصب دستگاه، می توان یک شیلنگ را به لوله تخلیه کولر متصل نمود.
علت نشت آب کولر گازی
ریزش آب کولر گازی، از جمله مشکلاتی است که برخی از کاربران این دستگاه با آن دسته و پنجه نرم می کنند. در بروز این مشکل علل و عوامل مختلفی موثر هستند.
۱- گرفتگی ناودانی کولر
به طور معمول، آب تولید شده توسط کولر گازی به وسیله ناودانی یا سینی تخلیه درین به لوله درین دستگاه هدایت و از آنجا به محیط بیرون منتقل می شود. مسدود شدن سینی درین، موجب نشت آب از داخل پنل دستگاه میشود. تجمع آلودگی ها، پرزهای فرش و ناخالصی های موجود در گردوخاک، از اصلی ترین دلایل مسدود شدن ناودانی کولر گازی به شمار می روند.
۲- معیوب شدن پمپ درین
خراب و معیوب شدن پمپ درین را می توان از دیگر دلایل آبریزش کولر گازی برشمرد. پمپ دستگاه با تخلیه کامل آب، مانع از نشت و سر ریز شدن و ریزش آب می شود. خراب شدن این قطعه فرآیند تخلیه آب را با اختلال مواجه می کند. تجمع گردوغبار در پمپ، از مهم ترین علت های خراب شدن پمپ درین کولر گازی محسوب میشود.
۳- مسدود شدن فیلتر هوا
فرسودگی و خراب شدن فیلترهای دستگاه، از دلایل شایع نشت آب کولر گازی تلقی می گردد. در اثر گرفتگی فیلتر تصفیه هوای دستگاه، انتقال جریان هوا به محیط، به خوبی انجام نمی شود. این امر به تدریج، موجب یخ زدگی رطوبت و تشکیل یخ در هنگام خاموش بودن کولر گازی می شود.
در این حالت، فیلتر هوا قادر به ذوب کردن یخ ها نبوده که نتیجه آن، ریزش آب از پنل دستگاه است. نشت هوا، رطوبت، دمای سرد، نصب نادرست لوله درین، عایق نبودن لوله و کاهش گاز مبرد، از دیگر دلایل نشت آب از پنل کولر گازی محسوب می شود.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید