Search
Close this search box.

ابزوربر چیست ؟ + معرفی مهمترین ویژگی های ابزوربر و مشخصات ماده جاذب

ابزوربر چیست ؟ + معرفی مهمترین ویژگی های ابزوربر و مشخصات ماده جاذب

ابزوربر چیست ؟

ابزوربر چیست ؟ ابزوربر (Absorber) یکی از بخش های مهم و حائز اهمیت موجود در ساختمان چیلرهای جذبی به شمار می آید. چیلر جذبی یا چیلر ابزوربشن نمونه ای از سیستم های تهویه مطبوع بوده که فرآیند تولید ایجاد سرمایش و هوای سرد را از طریق سیکل جذبی انجام می دهد.

این چیلرهای می توانند دارای ظرفیت های مختلف سرمایشی باشند. محدوده این ظرفیت برای چیلر جذبی از ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ تن تبرید می تواند تغییر کند. در حال حاضر برخی از شرکت های بزرگ با به کارگیری نیروی انسانی و ابزارآلات پیشرفته توانسته است تا ظرفیت این چیلرهای جذبی را تا حداکثر ۳۰۰۰ تن تبرید هم ارتقا دهند.

چیلرهای جذبی می توانند باتوجه به ویژگی ها و کاربردشان متفاوت باشند. تقسیم بندی این چیلرها ممکن است بر اساس نوع مبرد و جاذب به کار رفته در آن ها، یک اثره یا دو اثره بودن مکانیزمشان و نوع مولد گرمایی که دارند متفاوت باشد. هرچه مولد گرمایی و میزان انرژی حرارتی در چیلرهای جذبی بیشتر باشد، بازده و عملکرد بهتری خواهند داشت.

فرآیند سرد کردن سیال در چیلرهای جذبی توسط منابع گرمایی نظیر شعله مستقیم گاز یا بخار داغ صورت می گیرد. پس از انجام این پروسه، آب خنک شده به سایر تجهیزات سرمایشی مانند هواساز یا فن کویل به منظور به اتمام رساندن فرآیند خنک سازی، ارسال می شود.

خرید انواع چیلر آکس

لازم به ذکر است که در چیلر جذبی یا چیلر ابزوربشن به عنوان منبع انرژی، از ژنراتور یا حرارت استفاده می‌گردد. این در حالی است که راه اندازی و کارکرد چیلرهای تراکمی از طریق جریان الکتریکی و تامین انرژی مورد نیاز کمپرسور صورت می گیرد. همچنین برای اجرایی ساختن سیکل تبرید چیلرهای جذبی از یک ماده جذب کننده به عنوان سیال ثانویه بهره گرفته می شود.

به طور معمول، ماده جاذب چیلرهای جذبی لیتیوم بروماید بوده که قابلیت جذب و دفع گازهای تولید شده از تبخیر ماده مبرد در اواپراتور را امکان پذیر می سازد.

چیلر ابزوربشن

مهم ترین ویژگی های ابزوربر چیست؟

در پاسخ به این سوال که ابزوربر چیست باید خاطر نشان نمود که در ساختار چیلرهای جذبی ابزوربر یا جاذب با قطعه اواپراتور در یک پوسته مشترک قرار گرفته اند. در واقع، جاذب نوعی مخزن بوده که مقدار معینی از محلول لیتیوم بروماید، متناسب با ظرفیت دستگاه درون آن جاری می باشد.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که ابزوربر علاوه بر جذب بخار آب ایجاد شده در بخش اواپراتور، وظیفه کاهش و فشار دستگاه را عهده دار می باشد.

عدم جذب بخار آب تولید شده موجب افزایش فشار در بخش اواپراتور چیلر شده که به تبع آن، دمای آب سرد نیز با افزایش روبرو می شود. در نتیجه این امر سیکل تبرید و چرخه سرما سازی چیلر دچار اختلال می گردد. برای جلوگیری از این مشکلات و جذب بخار آب، از محلولی کم خطر و دارای غلظت مطلوب با عنوان لیتیوم بروماید استفاده می کنند.

برای پاسخگویی به سوال ابزوربر چیست باید به این نکته اشاره نمود که در سیکل تبرید چیلرهای جذبی و بمنظور جذب بخار آب ایجاد شده، از مواد جذب کننده رطوبت استفاده به عمل می آید. از این ماده جذب کننده یا جاذب با عنوان absorber نام برده می شود. بر همین اساس، از ماده نمک لیتیوم بروماید در جهت جذب بخار آب تولید شده استفاده می گردد.

نداشتن آثار مخرب، قدرت جذب بالا و خاصیت حل شوندگی مطلوب، از مهم‌ترین ویژگی های این ماده جذب کننده به شمار می رود.

به طور کلی، نمک ها از بهترین مواد برای جذب رطوبت محسوب می‌شوند. چراکه نمک طبیعی ضمن حل شدن راحت در آب، به سادگی موجب جذب آن می شود. گفتنی است که محلول لیتیوم بروماید با جذب کردن بخار آب تولید شده در محفظه موجب تشکیل یک محلول رقیق از آب نمک و لیتیوم بروماید می شود. در ادامه پمپ جذب کننده با تامین انرژی الکتریکی، محلول رقیق تشکیل شده را به سمت ژنراتور دستگاه انتقال می دهد.

مشخصات مهم ماده جاذب یا ابزوربر چیست؟

مشخصات مهم ماده جاذب یا ابزوربر چیست؟

برای روشن شدن پاسخ سوال ابزوربر چیست باید ابراز نمود که جاذب یا جذب کننده به ثابت شدن فشار بخش اواپراتور در وضعیت خلأ کمک شایانی می نماید. بر این اساس، ماده جاذب، موجب جذب و دفع بخار آب تبخیر شده در بخش اواپراتور چیلر می شود.

از آنجایی که فرآیند جذب گرما یک پروسه گرما زا تلقی می گردد، گرمای جذب شده در لوله های مسی جریان یافته و از طریق پاشش محلول لیتیوم بروماید بر روی لوله ها، عملیات انتقال و هدایت حرارت سرعت پیدا می کند.

سیال لیتیوم بروماید از جذب کننده های رایج و متداول در چیلرهای جذبی به شمار می رود. این محلول از خانواده‌های هالوژن ها و فلزات قلیایی بوده که با ترکیب این دو، ماده مناسب جاذب رطوبت شکل می گیرد.

فاسد نشدن، تجزیه نشدن و پایدار بودن، از ویژگی های مهم محلول لیتیوم بروماید تلقی می گردد. همچنین، بی ضرر بودن، قابلیت حل شدن راحت در آب و برخورداری از ظرفیت بالا به منظور جذب بخار آب، سایر مشخصات حائز اهمیت محلول لیتیوم بروماید را شامل می شود. این ماده به علت برخورداری از خاصیت جذب رطوبت بالا، به یک ماده جاذب اصلی در کارکرد و عملکرد چیلرهای جذبی تبدیل شده است.

خرید انواع چیلر

۵۸ الی ۶۲ درصد، بهترین بازه غلظت ماده جاذب در جهت جذب بخار در سیکل تبرید چیلرهای جذبی عنوان می باشد.

ناگفته نماند که به علت خاصیت خورندگی ماده لیتیوم بروماید، احتمال تخریب و خوردگی فلزات تعبیه شده در ساختار چیلر جذبی وجود دارد. به همین جذب، تنظیم میزان و مقدار این محلول در جلوگیری از بروز این مشکل، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که در ۱۰۰ گرم محلول لیتیوم بروماید، ۴۶ گرم آب و ۵۴ درصد لیتیوم بروماید موجود می باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”بهترین بازه غلظت ماده در سیکل تبرید چیلرهای جذبی چند درصد است؟” answer-0=”بین ۵۸ الی ۶۲ درصد بهترین بازه است.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”بالا رفتن انرژی حرارتی در چیلرهای چذبی چه اثری دارد؟” answer-1=”باعث افزایش راندمان کاری این نوع از چیلرها خواهد شد.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”چند نوع چیلر جذبی بر اساس جاذب و مبرد وجود دارد؟” answer-2=”دو نوع، آب و آمونیاک ، آب و لیتیم بروماید” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *