Search
Close this search box.

نحوه عملکرد چیلر جذبی + قطعات ضروری برای عملکرد چیلر جذبی

عملکرد چیلر جذبی

عملکرد چیلر جذبی

عملکرد چیلر جذبی حاکی از آن بوده که این دستگاه تا چه میزان کارایی داشته و برای چه مکان هایی می توان از آن استفاده نمود. چیلر جذبی یک دستگاه خارق العاده بوده که به قادر به تامین سیستم گرمایشی و سرمایشی است. بر خلاف داکت اسپلیت که تنها برای مکان هایی با مساحت محدود استفاده می شود، چیلر جذبی برای ساختمان های بزرگ مانند بیمارستان ها، سالن اجلاس و حتی سالن های ورزشی نیز کاملا مناسب است.

مهم ترین تفاوتی که چیلر جذبی با دیگر نمونه های مشابه دارد، تعداد قطعات تعبیه شده در ان است، این محصول از گرد هم آیی چندین کمپرسور تشکیل شده که در اثر فعالیت این قطعات به صورت همزمان علاوه بر تولید سرما با سرعت بالا، حجم زیادی از محیط و ساختمان خنک خواهد شد. چیلر جذبی برای فعالیت گرمایشی خود به یک سری تجهیزات گرمایشی احتیاج دارد که سبب بهبود عملکرد و افزایش بهره وری دستگاه خواهد شد.

زمانی که عملکرد چیلر جذبی  را بررسی کنید، متوجه مزایای درجه یک و فوق العاده دستگاه خواهید شد و برای تاسیس موتورخانه ها با هزینه گزاف و لوله کشی بالا به سراغ خرید چیلر جذبی خواهید رفت. در این مقاله اطلاعات بسیاری در رابطه با عملکرد چیلر جذبی قرار داده شده است، از شما مخاطب گرامی دعوت می نماییم تا در ادامه این مبحث همچنان همراه ما باشید.

عملکرد چیلر جذبی بر مبنای چرخه تبرید جذبی صورت می گیرد. فرآیند چرخه تبرید سیستم از طریق منابع گرمایی نظیر شعله مستقیم گاز یا بخار داغ اجرایی می گردد. پس از تکمیل شدن چرخه تبرید جذبی دستگاه، آب خنک شده به سایر واحدهای و تجهیزات سرمایشی مانند هواساز و فن کویل انتقال پیدا می کند.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که چیلر جذبی، به عنوان نمونه ای از سیستم های تهویه، از ژنراتور و با استفاده از حرارت، نیروی و انرژی لازم برای آغاز ایجاد سرمایش را تامین می سازد. این در حالی است که در چیلرهای تراکمی، فرآیند آغاز سیکل تبرید تراکمی به وسیله کمپرسور و پس از تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز، انجام می شود.

سیکل کاری و عملکرد چیلر جذبی

به طور کلی، عملکرد چیلر جذبی در پرتو وجود قطعات و متعلقاتی مانند ابزوربر، اواپراتور، کندانسور و ژنراتور به مرحله اجرا در می آید. در سیکل کاری این دستگاه ها از یک ماده جذب کننده، تحت عنوان سیال ثانویه استفاده می شود

به طور معمول، ماده جاذب به کار رفته در این فرآیند، نمک مایع یا لیتیوم بروماید می باشد. این محلول گازهای تولید شده در اثر تبخیر ماده مبرد در بخش اواپراتور دستگاه را جذب می نماید.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در سیکل کاری چیلرهای جذبی، از یک ژنراتور به منظور تولید اختلاف فشار استفاده می شود. راه اندازی و کارکرد ژنراتور دستگاه با حرارت انجام می گیرد.

طرز کار چیلر جذبی

به طور کلی، در شروع و تکمیل سیکل تبرید جذبی دستگاه، چهار جز اصلی با نام های جاذب، مولد، تبخیر کننده و کندانسور دخالت دارند. در واقع، این قطعات چیلر جذبی همان وظایف و نقش های قطعه کمپرسور در ساختار چیلرهای تراکمی را انجام می دهند.

علاوه بر این، در چرخه تبرید تراکمی، چهار متغیر واحد تراکم، واحد چگالش، شیر انبساط و اواپراتور نقش دارند. همچنین، دیگر وجه تمایز چیلرهای تراکمی با مدل های جذبی، نوع ماده مبرد به کار رفته در ساختار این دستگاه ها، برای ایجاد سرمایش می باشد.

ماده مبرد خنک کننده مورد استفاده در چیلر تراکمی، غالبا گاز مبرد R134A یا R22 می باشد.

مبرد مایع یا سیال آب در سیکل کاری چیلرهای جذبی، ابتدا وارد دریچه انبساط شده و پس از عبور از این بخش، به قسمت اواپراتور دستگاه منتقل می شود. از آنجایی که قطعه کمپرسور در ساختار چیلرهای جذبی، حذف شده، این امر موجب کاهش چشمگیر مصرف برق و به حداقل رسیدن هزینه های اقتصادی کاربران شده است.

در سوی مقابل، تامین انرژی در چیلر جذبی، از طریق مصرف گاز و انرژی، حرارت مورد نیاز را تامین می کند. این موضوع می تواند منجر به افزایش هزینه مصرف گاز در این مدل از سیستم های تهویه مطبوع شود.

قطعات ضروری برای عملکرد چیلر جذبی

۱- اواپراتور

اواپراتور از اجزای مهم و حائز اهمیت برای انجام سیکل کاری و کارکرد چیلر جذبی به حساب می آید. سرد کردن و خنک کردن ماده سیال، به وسیله این قطعه صورت گرفته و سپس به وسیله پمپ برای مصارف سایر دستگاه ها منتقل می شود. تبخیر کننده به صورت مشترک با ابزوربر در محفظه پایینی دستگاه تعبیه شده اند. به منظور افزایش ضریب تبادل حرارتی، در این بخش از لوله های مسی دارای فین استفاده شده است.

۲- ابزوربر

جاذب یا ابزوربر به صورت مشترک در قسمت پایینی چیلر جذبی، واقع شده و از بخش هایی مانند لوله های مسی، لوله پرچ و نازل های پاشش تشکیل شده است. به منظور نمایش دادن سطح محلول، یک چشمی ویژه در جاذب دستگاه تعبیه شده است.

در قسمت ابزوربر، متناسب با ظرفیت دستگاه، مقدار مشخصی و تعیین شده ای از نمک مایع یا همان لیتیوم بروماید وجود دارد. جاذب با جذب بخار آب حاصل شده در بخش اواپراتور، فشار این قسمت را مدیریت می کند.

خاصیت جذب کنندگی بالا، بی خطر بودن، کیفیت مطلوب و نداشتن ترکیبات مضر و خطرناک، از مشخصات محلول جاذب چیلر جذبی محسوب می شود.

قطعات ضروری برای عملکرد چیلر جذبی

۳- ژنراتور

مولد به عنوان یکی دیگر از اجزای تعیین کننده چیلر جذبی، به صورت مشترک با کندانسور، در محفظه بالایی دستگاه واقع شده است. افزایش غلظت ماده جاذب لیتیوم بروماید، از وظایف مهم مولد یا ژنراتور چیلر جذبی به شمار می آید. منبع انرژی ژنراتور دستگاه می تواند آب داغ یا آبگرم بخار بوده که به لوله ها مسی مولد و مبدل حرارتی سیستم وارد می شوند.

به منظور افزایش دوام و مقاومت، لوله های ژنراتور از آلیاژ نیکل و مس تولید می‌گردد.

۴- کندانسور

از دیگر اجزای مهم موجود در ساختار چیلر ابزوربشن، قطعه کندانسور بوده که وظیفه تغییر فاز بخار مبرد آزاد شده در بخش ژنراتور را به عهده دارد. به طور معمول، بخار مبرد در این بخش به حالت مایع تغییر فاز می دهد.

آب مقطر تولید شده در بخش کندانسور، به صورت مستقیم به طرف قسمت اواپراتور حرکت می کند. همچنین، محل قرارگیری این قطعه در مخزن بالایی دستگاه می باشد. کندانسور با مولد چیلر جذبی در یک محفظه مشترک واقع شده اند.

مزایای چیلر جذبی

عملکرد چیلر جذبی  نشان می دهد که این دستگاه از مزایای بسیاری بهره مند می باشد، در ادامه چند نمونه از مزایای چیلر جذبی را ذکر نموده ایم؛

چیلر جذبی قدرت بسیار زیادی داشته و کاملا برای امکانی با متراز بالا مناسب می باشد.

برای افزایش عملکرد چیلر جذبی قطعات مختلفی درون این دستگاه بکار رفته شده است، وجود این قطعات باعث شده تا در مدت زمان کمی سرمایش و گرمایش به خوبی انجام شود.

با وجود این که چیلر جذبی یک دستگاه با توانمندی بسیار است و قطعات متعددی درون آن قرار داده شده، میزان مصرف برق این دستگاه به نسبت کارایی و عملکردی که دارد، چندان زیاد نیست.

عملکرد چیلر جذبی به نحوی طراحی شده است که دستگاه به عنوان تهویه قادر به جا به جایی هوای داخل ساختمان و هدایت آن به سمت بیرون است. این ویژگی باعث شده تا به واسطه چیلر جذبی همواره هوای مطبوعی راهی ساختمان شود و فیلتراسیون دستگاه گرد و غبار و هم چنین آلودگی های محیط را جذب کند.

با وجود این که چیلر دستگاه بزرگی است، اما برای نصب آن با هیچ گونه مشکلی ناشی از کمبود فضا مواجه نخواهیم شد. چرا که چیلر را باید در پشت بام نصب کرد. با این وجود لازم بوده تا ساختمان از لوله کشی مخصوص چیلر جذبی بهره من باشد.

کلام آخر

عملکرد چیلر جذبی  دارای طراحی منحصر به فردی بوده که سبب افزایش توانایی و راندمان دستگاه شده است. چیلر جذبی جزو محدود تجهیزاتی است که برای ساختمان هایی با متراز بالا کاملا مناسب است. این محصول در مجموعه های مختلفی عرضه شده است. یکی از بهترین ارائه دهندگان این محصول مجموعه تاسیسات دات کام بوده که کیفیت چیلر جذبی آن ها ثابت شده است و کاملا تضمینی است. قیمت تعیین شده برای چیلر جذبی در تاسیسات دات کام از دیگر مجموعه ها کمتر می باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”چگونه مناسب ترین چیلر جذبی را انتخای کنیم؟ ” answer-0=”با توجه به این که چیلر جذبی در ظرفیت های مختلفی ساخته شده است، برای انختاب مناسب ترین ان بایستی از کارشناسان فروش تاسیسات دات کام راهنمایی بگیرید. ” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”آیا در تمام طول سال می توان از چیلر جذبی استفاده کرد؟ ” answer-1=”بله، با توجه به عملکرد گرمایشی و سرمایشی این دستگاه در ۱۲ ماه سال می توان از این دستگاه استفاده نمود. ” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”آیا چیلر جذبی نیاز به تعمیر پیدا می کند؟ ” answer-2=”در صورتی که از چیلر جذبی به درستی مراقبت نشود، نیاز به تعمیر پیدا خواهد کرد. ” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *