Search
Close this search box.

معرفی آنتی فریز چیلر + بررسی تخصصی ویژگی های محصول

آنتی فریز چیلر چیست

آنتی فریز چیلر

ترموستات آنتی فریز چیلر از جمله تجهیزات کنترلی و حفاظتی کاربردی و راهگشا در ساختار این مدل از سیستم‌های تهویه به شمار می رود. در سیستم های تبریدی مسدود شدن مسیر جریان موجب خرابی پمپ و مختل شدن چرخه ایجاد سرمایش و سرما سازی دستگاه می شود.

همچنین، در پی کاهش دبی آب و اختلال در کارکرد فلوسوئیچ، احتمال شکستگی یا یخ زدگی لوله ها افزایش پیدا می کند. آنتی فریز دستگاه در این مواقع فعال شده و از بروز آسیب و وارد شدن خسارت جدی به اجزا و قطعات چیلر جلوگیری می کند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که قطعه آنتی فریز در قسمت پایین بخش اواپراتور چیلر نصب و پیاده سازی می شود.

لازم به ذکر است که Anti freez چیلر از لحاظ ساختار و ساختمان شبیه ترموستات بوده، اما وجه تمایز آن با ترموستات به نوع درجه بندی آنتی فریز مربوط می شود. به طور معمول، تنظیم درجه این قطعه در محدوده دمای منفی ۵ الی مثبت ۲۵ درجه سانتیگراد اعمال می شود. در حالت عادی و شرایط نرمال، آنتی فریز دستگاه بر روی دمای ۲ الی ۴ درجه تنظیم می گردد.

بر این اساس، در هنگام کارکرد چیلر، با رسیدن دمای آب بخش اواپراتور به بازه ۲ درجه، آنتی فریز وارد عمل شده و جریان الکتریکی مدار کمپرسور را قطع می نماید. این فرآیند علاوه بر جلوگیری از کاهش دما، مانع از یخ زدگی بخش های اواپراتور دستگاه می شود.

همچنین، سنسور یا بالب آنتی فریز در بخش خروجی آب اواپراتور واقع شده است. گرفتگی و انسداد لوله های آب، بسته بودن شیرهای ورودی، معیوب شدن ترموستات و خرابی پمپ سیرکولاتور آب را می توان از مهم ترین عوامل کاهش دمای آب بخش اواپراتور چیلر برشمرد.

شما کاربر گرامی می توانید با مطالعه مقاله ” اواپراتور چیلر چیست ؟ ” در خصوص اواپراتور و نحوه عملکرد آن اطلاعات جامع و کاملی کسب نمایید.

آنتی فریز چیلر

ویژگی های آنتی فریز چیلر

ترموستات آنتی فریز چیلر به منظور جلوگیری از یخ زدگی و انجماد آب جریان یافته در کویل های حرارتی، به ویژه در فصل زمستان بسیار کاربرد دارد. این قطعه در سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر، دارای نقش کنترل کننده می باشد. در ساختار این قطعه یک دکمه ریست تعبیه شده است.

بر همین اساس، در صورت خاموش شدن دستگاه، قابلیت وصل شدن خودکار سیستم وجود ندارد. علاوه بر این، طراحی ضامن مکانیکی در ساختمان این قطعه، موجب عدم تغییر رنج و قفل شدن آن می شود. به طور معمول، آنتی فریز در ساختار دستگاه های چیلر به عنوان یک کنترل کننده حفاظتی انجام وظیفه می کند.

شایان ذکر است که در بدنه و ساختار آنتی فریز چیلر از متریال و مواد اولیه باکیفیت و مرغوب طراحی و تولید می شود. طراحی و ساخت این قطعه متناسب با فناوری ها و استانداردهای روز دنیا صورت می گیرد.

متناسب با نوع و مدل، گستره دمای کاری آنتی فریزها در بازه منفی ۵ تا مثبت ۲۸ درجه سانتیگراد برآورد شده است.

مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی، از خرابی و فرسودگی این قطعه حفاظتی، جلوگیری به عمل می آورد. برخورداری از ابعاد و اندازه کوچک و جمع و جور، وزن مناسب و کارایی و راندمان بالا، از دیگر مشخصات آنتی فریز چیلر به شمار می رود.

ضمنا، استفاده در سردخانه ها، سیستم های تهویه مطبوع و تجهیزات گرمایشی، از مهم ترین موارد کاربرد و استفاده از آنتی فریز چیلر تلقی می گردد.

اهمیت آنتی فریزر چیلر

چنانچه دمای اواپراتورهای آبی از میزان دمای تنظیم شده کمتر شود، اختلال در فرآیند و سیکل تبرید سیستم‌های چیلر را در پی دارد. عدم رفع این مشکل خسارات و مشکلات بسیار زیادی را برای دستگاه به وجود می آورد. کارکرد و عملکرد مناسب و بهینه سیکل تبرید دستگاه های چیلر، به درجه دمای اواپراتور آن، بستگی دارد.

بر این اساس، کاهش دمای این بخش موجب کاهش راندمان و ضریب عملکرد چیلر می شود. مضاف بر این، کاهش دمای آب بخش اواپراتور، یخ زدگی آب و متعاقب آن، انسداد و گرفتگی و آسیب دیدن لوله های مبدل حرارتی را در پی دارد.

اهمیت آنتی فریزر چیلر

برای جلوگیری از این مشکلات و حفاظت از قطعات سیستم، به ویژه در هنگام کاهش دما، از آنتی فریز چیلر استفاده می شود. بنابراین، در هنگام رسیدن درجه حرارت سیال آب به دمای نزدیک به انجماد، ترموستات آنتی فریز، مدار الکتریکی بخش کمپرسور را به حالت off تغییر وضعیت می دهد.

در اثر این فرآیند از انجماد و یخ زدگی سیال آب در لوله های اواپراتور و بروز آسیب جدی به قطعات دستگاه جلوگیری می شود. غالبا این قطعه برای کارکرد و عملکرد به کنترل کننده ایمنی و به صورت سری اتصال پیدا می کند. در هنگام فعال شدن کنترل کننده ایمنی، کمپرسور دستگاه غیر فعال شده و مانع از ادامه فعالیت سیستم می شود. این فرآیند تا هنگام فعال شدن دکمه ریست به وسیله اواپراتور دستگاه ادامه پیدا می کند.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که از بهترین راهکارها برای جلوگیری از بروز مشکلات و ایرادات جدی سیستم های تبریدی در مواقع کاهش دمای آب اواپراتور، به استفاده از قطعه آنتی فریز مربوط می شود.

کارکرد آنتی فریز و چیلر

سیستم چیلر شما ممکن است در صورت قرار گرفتن در شرایط انجماد دچار انجماد یا آسیب جدی شود. بدانید که چگونه افزودن آنتی فریز می تواند به حفظ یکپارچگی چیلر شما کمک کند. برای محافظت از چیلر خود در برابر یخ زدگی و آسیب های احتمالی، اگر چیلر شما در شرایط محیطی کم یا یخ زدگی کار می کند، از آنتی فریز استفاده کنید.

آنتی فریز می تواند تجهیزات را از شرایط محیطی پایین و فرآیند یخ زدگی محافظت کند. اگر چیلر شما در معرض شرایط محیطی یخبندان قرار دارد، باید از سیستم خود محافظت کنید. اگر دمای منبع آب سرد شما کمتر از ۵۰ درجه فارنهایت (۱۰ درجه سانتیگراد) باشد، احتمالاً باید از آنتی فریز استفاده کنید.

با باقی ماندن دمای آب سرد زیر ۵۰ درجه فارنهایت، این احتمال وجود دارد که انجماد ناگهانی صفحات در اپراتور می تواند کارایی سیستم را از بین ببرد یا بدتر از آن، باعث آسیب دائمی به خود مبدل حرارتی شود. حتی آنتی فریز می تواند عملکرد سیستم را کاهش دهد، در این شرایط نزدیک به انجماد، عملکرد سیستم در واقع می تواند بهبود یابد.

مهم است که از حداقل مقدار آنتی فریز استفاده شود زیرا غلظت اضافی فقط ظرفیت سیستم را کاهش می دهد. آنتی فریز استفاده شده در غلظت های مناسب از انجماد فلاش جلوگیری می کند و احتمال خرابی چیلر را کاهش می دهد.

هرگز از آنتی فریز خودرو در سیستم چیلر استفاده نکنید. افزودنی های موجود در این نوع آنتی فریز، مبدل های حرارتی را آلوده کرده و منجر به انتقال حرارت ضعیف می شود.

دو نوع اساسی گلیکول وجود دارد که در چیلرهای فرآیندی استفاده می شود: اتیلن و پروپیلن. این گلیکول ها در محدوده دمایی ۶۰- تا ۳۵۰ درجه فارنهایت (۵۱- تا ۱۷۷ درجه سانتی گراد) موجود هستند و برای کاربردهای چیلر به خوبی کار می کنند. با گلیکول در سیستم، آب سرد از یخ زدگی در مبدل حرارتی محافظت می شود.

افزودن به جلوه های آنتی فریز

هنگام تعیین اندازه یک سیستم چیلر، باید تغییر عملکرد را در هنگام معرفی گلیکول در نظر بگیرید. با افزایش غلظت گلیکول، خروجی BTU کاهش می یابد. در بیشتر موارد، استفاده از غلظت های پروپیلن گلیکول بالاتر از ۵۰ درصد وزنی یا غلظت های اتیلن گلیکول بالاتر از ۴۰ درصد وزنی توصیه نمی شود.

هنگام محاسبه اندازه چیلر مورد نیاز برای کاربرد شما، خروجی چیلر باید تصحیح شود تا تأثیر خواص انتقال حرارت پایین تر گلیکول در مقابل آب را منعکس کند. نرخ جریان پمپ نیز با افزایش غلظت گلیکول کاهش می یابد. افت فشار کل سیستم باید برای افزایش گلیکول اصلاح شود و اندازه پمپ های فرآیند بر این اساس باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”آنتی فریز در چیلر را روی چه دمایی تنظیم می کنند؟” answer-0=”روی درجه ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”درجه بندی آنتی فریز روی چند باید باشد؟” answer-1=”درجه بندی آنتی فریز بین -۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد می باشد.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”محل نصب بالب آنتی فریز کجاست؟” answer-2=”محل نصب بالب آنتی فریز (سنسور) در قسمت خروج آب اواپراتور می باشد.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *