Search
Close this search box.

آشنایی با نقشه سیم کشی چیلر + توضیح صفر تا صد

نقشه سیم کشی چیلر

نقشه سیم کشی چیلر

تشریح نقشه سیم کشی چیلر در شناخت و آگاهی پیدا کردن از مدار جریان الکتریکی و نوع و نحوه مصرف انرژی برق در اجزای سیستم کمک شایانی می نماید. سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر، برای راه اندازی و کارکرد مطلوب و بهینه به انرژی برق و جریان الکتریکی نیاز مبرم دارند.

تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز برای این دستگاه، کارکرد قطعات حائز اهمیت مانند کمپرسور دستگاه را به دنبال دارد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که کمپرسور یا واحد تراکم، از مصرف کننده های عمده برق در ساختار چیلرها، به ویژه چیلرهای تراکمی به شمار می‌رود.

چنانچه تمایل دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص کمپرسور چیلر بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید.

در تشریح و توصیف نقشه سیم کشی چیلر باید عنوان نمود که در ساختار تجهیزات سرمایشی و برودتی، به منظور مدیریت و کنترل جریان برق، از تجهیزاتی با عنوان کنترل کننده یا PLC استفاده می شود. از سوی دیگر، در ساختار وسایل و لوازم برقی و به منظور توزیع مناسب جریان برق، یک مدار مخصوص و ویژه طراحی می شود.

از طریق مدار برق طراحی شده، انرژی الکتریکی متناسب با نوع نیاز به مصرف قطعات مختلف سیستم می رسد. مضاف بر این، در نقشه مربوط به سیم کشی چیلرها از اتصال دهنده ها یا کنتاکتورها برای باز یا بسته نشان دادن مسیر جریان الکتریکی استفاده می گردد.

به طور معمول، کنتاکتورها در دو نوع NO یا حالت عادی باز و NC یا حالت عادی بسته موجود می باشند.

مدار سیم کشی چیلر

تشریح نقشه سیم کشی چیلر

در مدار و نقشه سیم کشی چیلر از یک کنتاکتور مخصوص با نام C شده است. توزیع جریان الکتریکی یا برق دار کردن این بخش، فعال شدن و روشن شدن کمپرسور چیلر را به دنبال دارد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که به منظور افزایش ضریب ایمنی و کنترل و مدیریت بهینه سیکل تبرید تراکمی سیستم، از تعدادی محدود کننده و کنترل کننده در دیاگرام سیم کشی چیلر استفاده می شود.

وجود این کنترل کننده ها مانع از بروز آسیب و صدمه جدی یا بروز نقص فنی در ساختار و سیکل کاری دستگاه می شود. در مدار سیم کشی دستگاه، برای اتصال جریان نول و فاز مدار فرمان، ترمینال ها یا پایانه های مخصوصی با عنوان L1 و L2 تعبیه شده است.

لازم به ذکر است که مطابق با نقشه سیم کشی دستگاه چیلر، یک کلید اصلی با نام CB3 طراحی شده است. جریان برق ورودی پس از عبور از این کلید، به پایه شماره ۳ مدار می رسد. در این پایانه، انرژی الکتریکی از کنتاکتور C عبور کرده و به بخش مدار CH هیتر وارد می شود.

در نتیجه این فرآیند و تامین انرژی الکتریکی لازم، هیتر موجب روشن شدن محفظه کارتر قطعه کمپرسور دستگاه می شود. با فعال شدن و کارکرد واحد تراکم، به تدریج دمای روغن موجود در کمپرسور افزایش پیدا کرده و به حالت ویسکوزیته تغییر حالت می دهد. باقی ماندن هیتر در مدار برق دستگاه تا هنگام استارت و روشن شدن کمپرسور می باشد.

پس از روشن شدن کمپرسور، تیغه مربوط به کنتاکتور C باز شده که در نتیجه این امر، هیتر از مدار الکتریکی خارج می گردد. به طور معمول، جریان برق در مدار الکتریکی چیلر تا محدوده کلیدهای مربوط به ON/OFF سیستم توزیع می شود. با وصل شدن کلید، جریان برق به بخش ترموستات چیلر انتقال پیدا کرده و متعاقب آن، ترموستات فعال می شود.

تشریح نقشه سیم کشی چیلر

تشریح مدار برق چیلر

به طور معمول، با تامین انرژی الکتریکی لازم و پس از فعال شدن ترموستات، متناسب با درجه تنظیم شده، جریان برق از طریق کلید YS1 به ترمینال Y انتقال پیدا می کند. در ادامه، جریان الکتریکی از طریق پایانه Y راهی کلید DT شده که متناسب با شرایط و فعال بودن کلید DT، جریان خروجی برق به ترمینال M وارد می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که کلید DT، کنترل دمای سیم پیچ الکتروموتور و مدیریت دمای خروجی کمپرسور را عهده دار می باشد. در ادامه، جریان الکتریکی به پایه L وارد شده و پس از آن از کلیدهای LP و HP یا کنترل فشار کم و کنترل فشار زیاد رد شده و به بخش پایانه ۴ انتقال پیدا می کند.

چیلر چگونه کار می کند؟

چیلرها دقیقاً همان چیزی را که از نامش مشخص است انجام می دهند – همه چیز را خنک می کنند. در واقع چیلرها برای طیف وسیعی از کاربردها ضروری هستند. اما ، چیلر چگونه کار می کند؟ به طور خلاصه ، آنها از گرم شدن بیش از حد فضا جلوگیری می کنند و مکان موردنظر  را خنک نگه می دارند تا از آسیب به ماشین آلات و جلوگیری شود. در اینجا ، ما عناصر چیلرها و نحوه عملکرد آنها را تجزیه کرده ایم. به این ترتیب ، شما آماده خواهید بود که بهترین سیستم را برای نیازهای خود انتخاب کنید.

اهمیت چیلرها

چیلرها در محیط های صنعتی حیاتی هستند. آنها گرما را از فرایند تولید به خارج از تاسیسات منتقل می کنند. این کار زمانی انجام می شود که مایع خنک کننده از طریق تجهیزاتی مانند ماشین آلاتی که وظیفه خاص خنک کردن دارند به گردش در می اید بنابراین ، چیلر آن مایع خنک را در دمای دلخواه نگه می دارد.

فرآیند سرد کردن برای عملکرد چیلر بسیار مفید است. این دستگاه تجهیزات را در برابر دمای بسیار بالا محافظت می کند و محصولات شما را در حین تولید خنک نگه می دراد. به همین دلیل از چیلرها در صنایع مختلف استفاده می شود. مثلا برای مواد غذایی و آشامیدنی ، مواد شیمیایی ، قالب تزریق ، لیزرها ، نیمه رساناها و برش ابزار که قطعا از چیلر استفاده می شود.

نقشه سیم کشی چیلر

وارد شدن جریان الکتریکی به پایانه شمار ۴ موجب برق دار شدن شیر برقی LLS شده که در نتیجه این فرآیند قابلیت باز شدن مسیر مایع مبرد به بخش شیر انبساط سیستم محقق می شود.

ذکر این نکته ضروری به نظر می‌رسد که در نقشه سیم کشی چیلر، در صورتی که کنترل کننده ها یا پی ال سی های مربوط به LP، HP و DT دچار نوسان شوند، شاهد خاموش شدن کمپرسور سیستم خواهیم بود.

در این حالت، ترموستات در مدار فعال و چراغ صفحه نمایش آن روشن می ماند. همچنین، بروز نوسان در پی ال سی LWTC، قطع شدن کل مدار برق چیلر را در پی دارد. در چنین شرایطی، پایانه CS2، دستور لازم برای راه اندازی و کارکرد کمپرسور سیستم را صادر می نماید. ضمنا، رسیدن جریان برق به کنتاکتور C، سبب فعال شدن و کارکرد کمپرسور دستگاه می شود.

مدار فرمان چیلر تراکمی مجهز به یک کمپرسور سیلندر-پیستونی

اگر به این تصویر درست نگاه کنید متوجه مدار فرمان و همچنین مدار قدرت در چیلر خواهید شد،به شکل معمول این مدار ظرفیتی در حدود ۳۰ تن تبرید دارد و در دو مدل از چیلر دیده می شوند که یکی دارای کندانسور از نوع آبی است و دیگری دارای کندانسور از نوع هوایی است.

در این بخش یک نوع چیلر که دارای حداکثر تن ۳۰ تن تبریدی است مورد بررسی قرار گرفته است، اگر بخواهیم انواع کمپرسور چیلر را نام ببریم می توانیم اینگونه بیان کنیم که(CB) اتصال را شروع کند پس کمپرسور روشن می شود.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”کاربرد چیلر چیست؟” answer-0=”چیلر یک دستگاه سرد کننده است و عمل سرمایش را برای هواساز یا فن کوئل انجام می دهد.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چیلر برای چه نوع ساختمان هایی مناسب است؟” answer-1=”برا هر نوع ساختمان به خصوص از نوع مسکونی” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”چیلر ها تا چه ظرفیتی را پاسخگو می باشند؟” answer-2=”3 تا ۵۰۰ تبرید” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *