Search
Close this search box.

تفاوت چیلر و مینی چیلر

تفاوت چیلر و مینی چیلر

امروزه تنوع دستگاه های تهویه مطبوع بسیار گسترش پیدا کرده اند. از جمله پرکاربرد ترین سیستم ها می توان به دستگاه چیلر و مینی چیلر اشاره کرد. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که این دستگاه ها با یکدیگر تفاوتی ندارند؛ اما به این صورت نیست. در این مقاله از سری مقالات وب سایت تخصصی تاسیسات دات کام تصمیم گرفتیم شما مخاطبین عزیز را با تفاوت چیلر و مینی چیلر آشنا کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

تفاوت چیلر و مینی چیلر

آشنایی با چیلر و نحوه عملکرد آن

قبل از اینکه به بررسی تفاوت چیلر و مینی چیلر بپردازیم؛ لازم است که با این دستگاه آشنا شوید. در بسیاری از فضاهای مسکونی، تجاری و اداری جهت سرمایش و گرمایش معمولاً از این دستگاه استفاده خواهند کرد. به همین دلیل لازم است اطلاعاتی درباره این سیستم ها داشته باشید. از چیلر در ساختمان های مسکونی به خاطر اینکه آب سرد مورد نیاز فن کویل را برای فصل گرما تامین می‌کند؛ استفاده خواهد شد.

در این سیستم توسط فرآیند تقطیر و تبخیر مایع مبرد که در حال گردش بین قسمت‌های مختلف چیلر می باشد؛ در اصل می‌توان گفت از یک قسمت به قسمت دیگر منتقل می‌کند. به این صورت باعث ایجاد سرمایش شده و این سرمایش به دستگاه فن کویل انتقال داده خواهد شد. تنها تفاوتی که وجود دارد؛ در کندانسور و کمپرسور آن می باشد. از جمله دستگاه های چیلر که بیشترین فروش را دارد؛ می‌توان به چیلر گرین، چیلر میدیا و چیلر آکس اشاره کرد.

آشنایی با مینی چیلر و عملکرد آن

مینی چیلر یک از سیستم های سرمایشی و گرمایشی می باشد که دارای شباهت بسیاری به چیلر می‌باشد. این دستگاه در ظرفیت‌های کمتر مثل دو تا ۱۰ تن تبرید تولید شده است. در آپارتمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد که معمولا به آن چیلر خانگی یا ساختمانی نیز می گویند. انواع مینی چیلر موجود در بازار می‌توان به مینی چیلر میدیا، مینی چیلر آکس، مینی چیلر ایران رادیاتور اشاره کرد.

تفاوت چیلر و مینی چیلر از نقطه نظرات مختلف

بهتر است بدانید که دستگاه مینی چیلر و چیلر دارای شباهت های بسیاری با یکدیگر می باشند. همچنین در نظر داشته باشید که این دستگاه ها از نقاط نظر مختلفی با یکدیگر تفاوت هایی دارند. برای اینکه سیستم مناسبی را بتوانید انتخاب کنید؛ باید سعی کنید از نظر نقاط مختلف آن را مورد بررسی قرار دهید.

تفاوت چیلر و مینی چیلر از نظر ظرفیت یا تناژ تبرید

بهتر است بدانید که مهمترین تفاوت چیلر و مینی چیلر ظرفیت برودت یا تناژ تبرید این دستگاه ها می باشد. دستگاه مینی چیلر در ظرفیت های پایین‌تری که بیشتر تا ده تن برابر می باشند؛ وجود دارد. در صورتی که دستگاه های چیلر بالاتر از ۱۰ تن تبرید در بازار موجود می باشد. معمولا در ساختمان های با متراژ کم تا متوسط می توان از دستگاه مینی چیلر جهت سرمایش و گرمایش استفاده کرد و در ساختمان‌های بزرگ پیشنهاد می کنیم از دستگاه چیلر مرکزی بهره مند شوید.

تفاوت چیلر و مینی چیلر

تفاوت چیلر و مینی چیلر در نوع کمپرسور

با توجه به اینکه در ظرفیت های کمتر معمولاً از کمپرسورهای اسکرال استفاده می شود؛ در دستگاه مینی چیلر به خاطر تناژ کم آن ها از کمپرسورهای اسکرو و در برخی مواقع از کمپرسورهای روتاری استفاده خواهد شد. این کمپرسورها دارای راندمان بسیار بالا بوده و همچنین از طول عمر بیشتری برخوردار هستند. در دستگاه چیلر با توجه به تناژ بالای دستگاه از کمپرسورهای پیستونی، اسکرو، اسکرال و در برخی مواقع کمپرسور سانتریفیوژ مورد استفاده قرار می‌گیرد. انتخاب کمپرسور با توجه به نیاز هر پروژه خواهد بود.

تفاوت چیلر و مینی چیلر در نوع کندانسور

بهتر است بدانید که کندانسور از نظر خنک‌سازی مبرد معمولاً در دو نوع هوا خنک و آب خنک موجود می باشد. مبرد در کندانسور های آبی توسط آب برج خنک کننده و در کندانسور های هوایی توسط فن هوادهی خنک خواهد شد. به همین خاطر چیلرهای هواخنک دارای کمپرسور هوایی بوده که نیازی به برج خنک کننده نمی باشد و در آن ها مصرف آب به هیچ عنوان وجود ندارد.

در چیلر نوع آب خنک که دارای کندانسور آبی است؛ به برج خنک کننده نیاز می باشد. با توجه به اینکه مینی چیلر ها نوعی چیلر هوا خنک می باشند؛ دارای کندانسور هوایی هستند که از آب استفاده نخواهد شد. به همین خاطر مینی چیلر ها را باید در فضای بیرون از ساختمان نصب و تعبیه کنید.

تفاوت در اجزای تشکیل دهنده چیلر و مینی چیلر

بهتر است بدانید که قطعات تشکیل دهنده دستگاه چیلر و مینی چیلر بسیار به یکدیگر شباهت دارند. تنها تفاوتی که دارند؛ این است که پمپ آب سرد و منبع انبساط چیلر تراکمی به صورت مستقل از آن نصب خواهد شد. در صورتی که در دستگاه مینی چیلر پمپ آب و منبع انبساط به صورت یکپارچه و درون خود دستگاه نصب می شود. همچنین در نظر داشته باشید که دستگاه چیلر دارای ملحقات بیشتری بوده و که در ابعاد و همچنین قیمت آن ها بسیار موثر می باشد.

به عنوان مثال باید ذکر کنیم که در یک چیلر تراکمی آبی مرکزی نیاز به برج خنک کننده می باشد. در صورتی که در مینی چیلر ها به هیچ عنوان از برج خنک کننده استفاده نخواهند کرد. این موضوع باعث افزایش قیمت چیلر ها نسبت به دستگاه مینی چیلر خواهد شد.

تفاوت چیلر و مینی چیلر در مصرف برق

مصرف برق یک از تفاوت چیلر و مینی چیلر می باشد. مقایسه مصرف برق دستگاه چیلر با ظرفیت برودتی و مصرف برق مجموعه ساختمان را در نظر بگیرید. در این صورت مصرف برق مینی چیلر همه واحدها با ظرفیت مشابه و معادل از مصرف برق یک چیلر مرکزی در ساختمان بیشتر می باشد.

تفاوت چیلر و مینی چیلر

تفاوت در نحوه اتصال چیلر و مینی چیلر به هواساز و فنگ کویت

بهتر است بدانید که تفاوت چیلر و مینی چیلر از جنبه دیگر می‌توان به تفاوت در نحوه اتصال آن ها به کویل برودتی هواساز و فن کویل اشاره کرد. بهتر است بدانید که هوای سرد و یا گرم معمولا به دو روش در ساختمان توزیع خواهد شد. روش اول دستگاه هواساز به صورت مرکزی نصب شده که توسط کانال به واحدهای مختلف در ساختمان انتقال پیدا خواهد کرد.

روش دیگر در هر اتاق یا در هر اتاق سالن، هر قسمتی از ساختمان یک دستگاه فن کویل قرار داده می شود. آب خنک شده توسط چیلر یا دستگاه مینی چیلر به کویل هواساز و فن کویل ارسال خواهد شد. سپس در کویل به گردش در آمده تا فن با دمیدن هوا از روی کویل هوای خنک در داخل ساختمان را تامین خواهد کرد.

آشنایی با مجموعه تخصصی تاسیسات دات کام

مجموعه تخصصی تاسیسات دات کام ارائه دهنده انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی می باشد. مخاطبین عزیز جهت خرید و سفارش این دستگاه‌ها با اطمینان خاطر می توانید از طریق سایت تخصصی https://tasisat.com اقدام نمایید. برای انتخاب بهتر این سیستم ها کارشناسان فروش این مجموعه شما کاربران و خریداران عزیز را راهنمایی خواهند کرد. در این صورت بدون شک انتخاب بهتری را تجربه می کنید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”چیلر و مینی چیلر از نظر ظرفیت یا تناژ تبرید چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟” answer-0=”بهتر است بدانید که مینی چیلرها دارای ظرفیت تا ۱۰ تن تبرید می باشد؛ در صورتی که ظرفیت چیلر ها از ۱۰ تن تبرید به بالا می باشد.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”آیا می توان به صورت اینترنتی جهت سفارش چیلر و مینی چیلر اقدام کرد؟” answer-1=”بله از طریق وبسایت https://tasisat.com می توانید سیستم ها را به صورت اینترنتی سفارش دهید.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”مصرف برق چیلر بیشتر است یا مینی چیلر؟” answer-2=”چیلر” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *