Search
Close this search box.

نحوه سیم کشی برق داکت اسپلیت + نکات نقشه برق و نکات مهم سیم کشی

سیم کشی برق داکت اسپلیت

سیم کشی برق داکت اسپلیت

کابل کشی و سیم کشی برق داکت اسپلیت باید با دقت و حساسیت بالا توسط برق کاران حرفه ای و کاربلد انجام شود. چنانچه سیم کشی دستگاه داکت اسپلیت به صورت غیر اصولی و نادرست اجرا شود، مشکلات و معضلات و نقص هایی را در کارکرد و عملکرد سیستم ایجاد می کند.

روشن نشدن، تولید سطح صدای زیاد و مصرف برق و انرژی بالا، از مشکلات ایجاد شده ناشی از سیم کشی نادرست اسپلیت کانالی می باشد. لازم به ذکر است که راه اندازی و کارکرد مطلوب و بهینه سیستم های داکت اسپلیت، با جریان برق و نیروی الکتریسیته صورت می گیرد.

علاوه بر این، قطعات و اجزای دستگاه برای انجام فرآیند سرمایش، نیاز مبرم به انرژی الکتریکی دارند. عمده ترین مصرف برق دستگاه در حالت برودت، به قطعه کمپرسور اختصاص پیدا می کند. همچنین، متناسب با نوع و مدل اسپلیت کانالی، برق مصرفی دستگاه از نوع تک فاز با ولتاژ ۲۲۰ ولت و برق سه فاز با ولتاژ ۳۸۰ ولت می باشد.

چنانچه علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درخصوص کمپرسورهای داکت و نحوه عملکرد آنها هستید پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله جامع “کمپرسور داکت اسپلیت چیست” بپردازید.

ناگفته نماند که فرآیند سیم کشی برق داکت اسپلیت کاملا تخصصی و مهارتی بوده و نیاز به دانش فنی و تجربه ی بالا دارد. مضاف بر این، سیم کشی برق سیستم های تهویه مطبوع، از مراحل حائز اهمیت در هنگام نصب و پیاده‌سازی دستگاه می باشد. چراکه سیم کشی نادرست سیستم می تواند منجر به بروز حوادثی مانند آتش سوزی شود.

نقشه سیم کشی داکت اسپلیت

طریقه سیم کشی برق داکت اسپلیت

اولین گام در جهت سیم کشی برق داکت اسپلیت، اطمینان حاصل کردن از ظرفیت سرمایشی و گرمایشی و جریان برق مصرفی دستگاه می باشد. عموما، دستگاه های تا ظرفیت ۴۸۰۰۰ از جریان برق تک فاز برای انجام فرآیند سرمایش و تولید سرما استفاده می کنند.

این در حالی است که تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز ظرفیت‌های ۴۸۰۰۰ و ۶۰۰۰۰ بی تی یو بر ساعت، با جریان برق از نوع سه فاز صورت می گیرد. پس از مشخص شدن جریان برق مصرفی و ظرفیت هوادهی دستگاه، فرآیند سیم کشی داکت اسپلیت در دستور کار قرار می گیرد.

شایان ذکر است که برای سیم کشی برق اسپلیت کانالی باید سایز فیوز، اندازه کابل ریموت کنترل، سایز کابل فرمان و اندازه کابل قدرت، به صورت دقیق و صحیح نصب و اجرا شود.

در ملاحظات سیم کشی سیستم های داکتی، سایز فیوز متناسب با نوع و مدل دستگاه انتخاب می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که سیستم های تهویه مطبوع از نوع داکت اسپلیت در ظرفیت های ۲۴۰۰۰، ۳۰۰۰۰، ۳۶۰۰۰، ۴۲۰۰۰، ۴۸۰۰۰ و ۶۰۰۰۰ بی تی یو بر ساعت (Btu/hr) طراحی و تولید می شوند. بر این اساس، برای ظرفیت های ۲۴، ۳۰ و ۳۶ از فیوز ۳۲ آمپر استفاده می گردد.

از طرف دیگر، فیوز مناسب برای دستگاه های دارای ظرفیت ۴۲، ۴۸ و ۶۰ بی تی یو بر ساعت، ۲۵ آمپر می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که برای انتخاب سیم ها می بایست به ظرفیت و حجم هوادهی دستگاه توجه نمود. به طور معمول، ظرفیت سرمایشی و گرمایشی داکت اسپلیت را می توان از دفترچه راهنما یا کاتالوگ محصول استخراج کرد.

لازم به ذکر است سایز کابل قدرت مناسب برای ظرفیت های ۲۴ و ۲۰ بی تی یو ۲.۵ و برای ظرفیت ۳۶ سایز ۴ می باشد.

طریقه سیم کشی برق داکت اسپلیت

سایر موارد

برای انتخاب سایز کابل فرمان در هنگام سیم کشی برق داکت اسپلیت، ۱.۵ و سایز کایل ریموت کنترل ۰.۵ الی ۰.۷۵ میلیمتر لحاظ می گردد. کابل فرمان داکت اسپلیت، قابلیت انتقال جریان برق میان یونیت خارجی و داخلی دستگاه را امکان پذیر می سازد.

به طور معمول، رشته کابل انتخاب شده برای کابل فرمان، بسته به نوع و مدل دستگاه می تواند ۴ یا ۵ و ۶ رشته ای باشد.

ضمنا، مناسب است که سیم برق اسپلیت کانالی از ترمینال برق اصلی خانه گرفته شده و حتی الامکان هیچگونه انشعابی به جز کابل برق داکت اسپلیت از آن گرفته نشود. همچنین، رشته سیم های برق داکت اسپلیت باید از جعبه برق اصلی ساختمان اتصال داده شوند.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که برای کاهش مصرف برق کندانسور، نصب پنل خارجی در محیط دارای سایه، کمک شایانی می نماید.

نکات مهم در سیم کشی برق اسپلیت کانالی

در هنگام انجام سیم کشی برق داکت اسپلیت، کابل برق دستگاه را نباید از مسیرهای نا ایمن و محل های نم‌دار و مرطوب عبور داد. همچنین، سیم برق دستگاه نباید از مجاورت لوله های مربوط به آب و فاضلاب و گاز عبور کند. مضاف بر این، در هنگام اتصال سیم برق داکت اسپلیت، هرگز نباید از کابل های پوسیده و نامرغوب استفاده نمود.

شایان ذکر است به منظور کاهش خطرات و حوادث احتمالی، مناسب است که در مسیر سیم کشی از لوله های خرطومی کمک گرفت.

در پایان باید اشاره نمود که کابل کشی و سیم کشی اصولی و صحیح داکت اسپلیت، در کاهش میزان خرابی و مشکلات فنی دستگاه، بسیار تاثیرگذار و موثر می باشد. بر همین اساس، لازم است که کابل های برق دستگاه در هنگام انجام سرویس های دوره ای مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند.

سایر نکات در خصوص برق کشی کولر گازی

 در هنگام راه اندازی کولر گازی، تخلیه سیستم از هوا و رطوبت موجود در سیکل تبرید بسیار لازم است. زیرا رطوبت موجود در سیستم موجب می شود سیستم بد عمل کند و کارایی کمپرسور کاهش پیدا کند. اگر سیستم کولر گازی گاز مبرد وجود نداشت، حتما شیر سرویس ها را به هنگام وکیوم دستگاه کولر گازی، باز نگه دارید.

از وکیوم یا پمپ تخلیه  تنها برای خروج هوا از سیستم استفاده کنید و در حین کار از هیچ حلالی در طول عمل تخلیه استفاده نکنید. بیشتر خرابی های کولر گازی ناشی از نوسانات برق ورودی دستگاه کولر گازی است. اگر از کابل ضخیم برای سیم کشی استفاده کنید به دستگاه آسیب کمتری می رسد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”برق ورودی دستگاه داکت اسپیلت چقدر است؟” answer-0=”معمولا برق ورودی دستگاه های داکت اسپیلت، بر حسب نوع مدل آن، تک فاز یا سه فاز می باشد. برق ورودی دستگاه های ۳۶۰۰۰ به بالا، از نوع سه فاز و دستگاه های ۳۶۰۰۰ و کمتر از آن به صورت تک فاز هستند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چرا پس از روشن شدن دستگاه، فیوز برق قطع می شود؟” answer-1=”علت قطعی فیوز، دلایل زیادی دارد برای بررسی دقیق تر مشکل لازم است به تعمیرکار مراجعه کنید. ” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *