نحوه راه اندازی سیستم گرمایش داکت اسپلیت
سیستم گرمایش داکت اسپلیت با کارکرد و عملکرد خود، هوای گرم و مطبوع را در فصل سرد سال، در محیط داخلی توزیع می نماید. داکت اسپلیت ها به عنوان نمونه ای از سیستم های تهویه مطبوع، دارای کارکرد دوگانه سرمایش و گرمایش می باشند. ژ
سرمایش داکت اسپلیت از طریق سیکل تبرید تراکمی و با کارکرد قطعاتی مانند کمپرسور آغاز می شود. این در حالی است که سیستم گرمایش دستگاه های داکت اسپلیت، از طریق نصب کویل آبگرم صورت می گیرد.
کویل حرارتی با نصب شدن در یونیت داخلی سیستم، با چرخش فن دمنده، هوای گرم و مطبوع را در محیط انتشار می دهد. لازم به ذکر است که فرآیند گرمایشی داکت اسپلیت با تامین آبگرم مورد نیاز بوسیله سیستم حرارتی مرکزی ساختمان مانند پکیج شوفاژ دیواری و موتورخانه عملیاتی می گردد.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه های جانبی، از مزیت های مهم حالت گرمایشی داکت اسپلیت محسوب می شود.
چراکه در این فرآیند یونیت بیرونی دستگاه کاملا غیر فعال بوده و انرژی الکتریکی مورد نیاز تنها به مصرف فن دمنده سیستم می رسد. این ویژگی ضمن کاهش مصرف انرژی و برق، هزینه های اقتصادی مصرف کننده را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
نحوه کارکرد سیستم گرمایش داکت اسپلیت
به محض کاهش درجه دمای هوا و شروع فصل سرما، راه اندازی سیستم گرمایش داکت اسپلیت در دستور کار قرار می گیرد. ایجاد و تولید هوای گرم به وسیله کویل نصب شده در یونیت داخلی دستگاه اجرایی می گردد. در داخل لوله های کویل حرارتی داکت اسپلیت، آبگرم به صورت مداوم جریان دارد.
آبگرم مورد استفاده این دستگاه به وسیله سیستم حرارت مرکزی تامین می شود. همچنین، آبگرم تولید شده از طریق پمپ به لوله های کویل انتقال پیدا می کند. یونیت داخلی داکت اسپلیت با استفاده از فن های دمنده، هوای گرم ایجاد شده در اطراف کویل را در محیط داخلی توزیع می کند.
به منظور کنترل و مدیریت دمای هوای در هنگام گرمایش، نصب سه راه الکتریکی و کاهش یا افزایش دور فن، کمک شایانی می نماید. همچنین، نصب سه راهه ضمن تغییر میزان جریان آبگرم وارد شده به کویل، صرفه جویی در مصرف انرژی را در پی دارد.
ر این زمینه باید خاطر نشان نمود که با استفاده از حالت گرمایش اسپلیت کانالی، دیگر نیازی به نصب و پیاده سازی تجهیزات گرمایشی جداگانه مانند رادیاتور یا هیتر و بخاری، در داخل ساختمان نمی باشد.
علاوه بر این، به علت عبور هوا به صورت اجباری از کویل حرارتی دستگاه، هوای گرم و مطبوع در سریع ترین و کوتاه ترین بازه زمانی در محیط انتشار پیدا می کند. همچنین، قدرت و توان گرمایشی داکت اسپلیت، در مقایسه با سایر سیستم های تهویه مطبوع مانند کولر گازی اسپلیت و رادیاتور گرمایشی، بیشتر و بالاتر می باشد.
ضمنا، در مناطق و اقلیم های دارای آب و هوای نیمه سرد و سرد، حالت گرمایشی داکت اسپلیت ها، برای تولید و توزیع هوای گرم در محیط، مناسب و کافی می باشد.
طریقه راه اندازی حالت گرمایش داکت اسپلیت
راه اندازی و استفاده از حالت گرمایش داکت اسپلیت، مستلزم انجام یک سری کارها و رعایت برخی اصول و نکات می باشد. بر این اساس، قبل از اقدام به فعال سازی قابلیت گرمایشی این دستگاه ها، می بایست فرآیند سرویس و تعمیر داکت اسپلیت انجام شود.
شستشو و نظافت پنل داخلی دستگاه، از مهم ترین اقدامات در این زمینه به شمار می رود. چراکه کارکرد دستگاه در فصل تابستان، موجب جذب و تجمع انواع آلودگی ها و ذرات گردوغبار، بر روی فین های کندانسور و فیلتر تصفیه هوا می شود.
عدم رفع این آلودگی ها علاوه بر کاهش بازدهی و راندمان توان گرمایشی دستگاه، گرفتگی و انسداد لوله های کویل حرارتی را به دنبال دارد. جهت آشنایی با نحوه عملکرد فیلتر دستگاه به مطالعه مقاله “فیلتر داکت اسپلیت” بپردازید.
پس از نظافت و شستشوی یونیت داخلی، تغییر وضعیت Mode دستگاه انجام می شود. برای انجام این فرآیند، با استفاده از ریموت کنترل، حالت دستگاه بر روی وضعیت Heat قرار می گیرد. همچنین، درجه دمای هوا بر روی محدوده ۱۸ الی ۲۵ درجه تنظیم می گردد. پس از انجام این پروسه، ضمن راه اندازی داکت اسپلیت، هوای گرم و مطبوع در فضای داخلی منتشر می شود.
ویژگی های کویل آبگرم
Hot water coil یا کویل آبگرم، از مهم ترین اجزا برای انجام فرآیند گرمایش داکت اسپلیت تلقی می گردد. این قطعه از لوله های مارپیچی شکل از جنس مس ساخته و پرداخته می شود. لوله ها یا پره های مسی مارپیچی، از بخش های اصلی کویل آبگرم به حساب می آیند.
همچنین، در حوزه تهویه مطبوع، این لوله ها و پره ها با عنوان فین شناخته می شوند. تعداد و ضخامت فین، نوع و مدل فین، تعداد ردیف ها و قطر لوله، از عوامل تاثیرگذار بر بازه قیمت کویل آبگرم داکت اسپلیت می باشند.
به طور معمول، قطر لوله های به کار رفته در کویل حرارتی باید در محدوده استاندارد ۲/۱ یا ۸/۳ اینچ قرار داشته باشد. ضمنا، جنس فین ها از آلیاژهای آلومینیومی یا مسی و ضخامت آن، ۱۵۰ میکرون است.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید