موتور داکت اسپلیت
موتور داکت اسپلیت یکی از اجزای کاربردی و حائز اهمیت تعبیه شده در ساختار این دستگاه به شمار می رود. ساختار داکت اسپلیت از دو پنل جداگانه و مجزا تشکیل می گردد. در یونیت داخلی و یونیت بیرونی دستگاه اجزا و قطعات مختلفی موجود می باشد.
در این میان، الکتروموتور هم در بخش هواساز یا پنل داخلی و هم در ساختار کندانسور یا پنل بیرونی دستگاه تعبیه شده است. سیکل کاری این قطعه در هر کدام از یونیت ها کاملا متفاوت می باشد.
راه اندازی و کارکرد موتور داکت اسپلیت از طریق جریان برق و نیروی الکتریسیته صورت می گیرد.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اسپلیت کانالی بسته به نوع و مدل با جریان برق تک فاز و ولتاژ ۲۲۰ ولت و برق سه فاز و ولتاژ ۳۸۰ ولت راه اندازی می شود. هدف از طراحی و نصب الکتروموتور در پنل های داخلی و بیرونی داکت اسپلیت، تولید باد و انتقال جریان هوا می باشد.
به منظور تولید هوای گرم یا سرد و انتقال آن به محیط داخلی، سیستم های تهویه مطبوع از نوع داکت اسپلیت به تولید باد نیاز دارند. به گردش درآوردن جریان هوا و انتقال آن به محیط، به وسیله بلوور فن داکت اسپلیت انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله تخصصی”آشنایی با بلوور فن داکت اسپلیت” بپردازید.
کارکرد و عملکرد بهینه فن دمنده دستگاه و عملیاتی ساختن این فرآیند از طریق الکتروموتور صورت می گیرد.
بر این اساس، الکتروموتور دستگاه با کارکرد خود موجب راه اندازی و چرخش فن دمنده و متعاقب آن، توزیع جریان هوای گرم یا سرد به محیط می شود. بنابراین، موتور فن اسپلیت کانالی موجب گردش و چرخش پروانه های دستگاه می شود.
مشخصات موتور داکت اسپلیت
توان و قدرت الکترو موتور داکت اسپلیت متناسب با ظرفیت سرمایشی و برودتی دستگاه مشخص می گردد. بر این اساس، ظرفیت های بالاتر، به مراتب موتور قوی تر و قدرتمندتری در مقایسه با ظرفیت های پایین دارند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که توان موتور دستگاه با واحد وات سنجیده می شود.
به طور معمول، با مراجعه به کاتالوگ و دفترچه راهنمای دستگاه می توان اطلاعات و مشخصات الکتریکی و میزان مصرف برق سیستم را استخراج نمود. لازم به ذکر است که موتورهای به کار رفته در ساختار داکت اسپلیت، متناسب با نوع و مدل تک شفت یا دو شفت در نظر گرفته می شوند.
همچنین، الکتروموتور دستگاه سه دور بوده که با افزایش دور سرعت موتور، مقدار هوادهی سیستم افزایش پیدا می کند. در حال حاضر، در اغلب مدل های داکت اسپلیت از موتور فن تک شفت استفاده میگردد. کارکرد و کارایی مطلوب، تولید سطح صدای پایین و افزایش توان و قدرت انتقال جریان هوا، از مهم ترین مزایای موتورهای تک شفت محسوب می شود.
ضمنا، فن های در نظر گرفته شده برای یونیت داخلی و بخش هواساز داکت اسپلیت از نوع پروانه های سانتریفیوژ یا استوانه ای می باشند. این مدل از فن های دمنده علاوه بر دوام و استحکام بالا، جریان هوا را با حداکثر توان و قدرت به محیط داخلی پرتاب می کنند. همچنین، عملکرد آرام و کم صدا و راندمان بسیار بالا را می توان از مهمترین مزایای فن های سانتریفیوژ برشمرد.
نگاهی به موتور فن کندانسور
همانطور که عنوان گردید، موتور داکت اسپلیت علاوه بر یونیت داخلی، در پنل خارجی و بخش کندانسور دستگاه نیز به چشم می خورد. در فصل تابستان، به علت کارکرد و عملکرد مداوم کندانسور، دمای این بخش افزایش پیدا می کند. سیکل تبرید تراکمی سیستم های داکت اسپلیت از بخش کندانسور، به ویژه قطعه کمپرسور آغاز میگردد.
کمپرسور یا واحد تراکم با فشرده سازی و افزایش فشار گاز مبرد، زمینه مناسب برای ایجاد هوای سرد و مطبوع را فراهم می آورد. گرمای حاصل شده ناشی از کارکرد کمپرسور موجب افزایش دمای کندانسور می شود. چنانچه علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درخصوص کمپرسورهای داکت و نحوه عملکرد آنها هستید روی لینک کلیک نمایید و به مطالعه تخصصی مقاله “کمپرسور داکت اسپلیت چیست” مربوطه بپردازید.
به منظور تکمیل شدن فرآیند سرمایشی و برودتی دستگاه، می بایست گرمای ایجاد شده در کندانسور دفع گردد. دفع گرما و حرارت این بخش مستلزم تولید باد و جریان هوا می باشد. این فرآیند به وسیله الکتروموتور یونیت خارجی دستگاه اجرایی می شود.
بر این اساس، خنک کاری، کاهش دما و انتقال حرارت به محیط بیرون، از مهمترین وظایف موتور فن کندانسور داکت اسپلیت به شمار می رود. همچنین، برای تسریع و تسهیل کردن روند انتقال حرارت و از بین بردن گرمای کندانسور، از فن های آکسیال در این بخش استفاده می گردد.
نکات مهم انتخاب و خرید موتور داکت اسپلیت
خرید موتور فن داکت اسپلیت، نیازمند آگاهی داشتن از ویژگی ها، خصوصیات و جزئیات این قطعه کاربردی می باشد.
یکی از مهم ترین نکات در هنگام خرید موتور فن داکت اسپلیت ، مطابقت داشتن توان و قدرت آن با ظرفیت داکت اسپلیت می باشد.
عدم تناسب موتور و ظرفیت دستگاه، کاهش توان خنک کنندگی و برودتی سیستم را به دنبال دارد. همچنین، قدرت و توان پایین الکتروموتور، خروج هوای خنک و مطبوع از دریچه ها را با اختلال مواجه می کند. توجه به نوع و مدل، برند سازنده، سطح صدا، تعداد دور و تعداد و طول شفت، از دیگر موارد مهم در این زمینه میباشد.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید