مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان
میزان مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان چقدر است؟ این سوالی است که شاید در ذهن بسیاری از خریداران سیستم های تهویه مطبوع از نوع داکت اسپلیت، همواره خطور پیدا می کند. به طور معمول، داکت اسپلیت ها برای راه اندازی و کارکرد به جریان برق و نیروی الکتریسیته نیاز مبرم دارند.
تامین انرژی مورد نیاز این دستگاه، موجب کارکرد اجزا و قطعات دستگاه و متعاقب آن، تولید و توزیع هوای مطلوب و مطبوع در محیط داخلی می شود. میزان مصرف برق اسپلیت کانالی غالبا در کاتالوگ یا دفترچه راهنمای دستگاه به صورت کامل و جامع درج شده است.
به طور کلی برای انجام محاسبه میزان مصرف برق یک داکت اسپلیت ابتدا باید به میزان ظرفیت آن پی برد. ظرفیت داکت اسپلیت باید با نیاز ساختمان و محیطی که در آن قرار می گیرد هماهنگ و منطبق باشد. پس از انجام این مورد امکان بررسی و محاسبه هزینه مصرف برق در طول یک ماه امکان پذیر می شود.
همان طور که می دانید داکت اسپلیت ها دارای تنوع های بسیار و همچنین برند و ظرفیت و سایر موارد متفاوت است. همین موضوع سبب می شود تا امکان بررسی مصرف برق همه داکت اسپلیت ها فراهم نباشد. با وجود این مشکل که ما نمیتوانیم به همه داکت اسپلیت های موجود در بازار بپردازیم اما راه حل و شیوه ای را در اختیار شما قرار خواهیم داد که خود شما به سادگی این کار را انجام دهید.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که برای استخراج توان مصرفی و مشخصات مربوط به مصرف برق دستگاه می بایست بخش power input یا total input سیستم را مورد بررسی قرار داد.
حداکثر توان مصرفی داکت اسپلیت با واحد KW (کیلو وات) سنجیده می شود. یکی از مهم ترین مولفه ها برای سنجش و محاسبه میزان برق داکت، ظرفیت سرمایش و گرمایش دستگاه می باشد.
بر این اساس، ظرفیت و توان برودتی و حرارتی سیستم می تواند در مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان تاثیرگذار و موثر باشد. از دیگر پارامترهای تعیین کننده در سنجش برق دستگاه های داکت اسپلیت، شرایط و اقلیم آب و هوایی منطقه می باشد.
بنابراین، در مناطق سردسیر به علت نیاز بیشتر به هوای گرم و مطبوع، ضمن افزایش کارکرد و عملکرد دستگاه، میزان مصرف برق نیز افزایش پیدا می کند. نوع و مدل کمپرسور و نوع جریان برق مصرفی (سه فاز یا تک فاز) از دیگر موارد حائز اهمیت در این زمینه می باشند.
میزان مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان
مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان در مقایسه با میزان مصرف دستگاه در فصل تابستان، پایین تر و مقرون به صرفه تر می باشد. فرآیند سرمایش داکت اسپلیت با همکاری و مشارکت کلیه اجزا و قطعات موجود در پنل داخلی و بیرونی دستگاه صورت می گیرد.
کمپرسور از مهم ترین اجزا برای اجرایی ساختن فرآیند سرمایشی سیستم می باشد. راه اندازی واحد تراکم داکت اسپلیت بسته به نوع و مدل با جریان برق تک فاز و سه فاز و ولتاژ ۲۲۰ و ۳۸۰ ولت انجام می شود.
بر این اساس، بیشترین نرخ مصرف برق، به قطعه کمپرسور داکت اختصاص پیدا می کند. چنانچه علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درخصوص کمپرسورهای داکت و نحوه عملکرد آنها هستید پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله جامع “کمپرسور داکت اسپلیت چیست” بپردازید.
در سوی مقابل، فرآیند گرمایش داکت اسپلیت با نصب و پیاده سازی کویل آبگرم عملیاتی می شود. جریان یافتن آبگرم در لوله ها و برخورد با سطح گرم کویل، موجب تولید حرارت و گرما می شود.
گرمای تولید شده از طریق بلوور و فن دمنده دستگاه به صورت یکپارچه و یکنواخت در محیط داخلی جریان پیدا می کند. چنانچه تمایل دارید درخصوص بلوور و فن دمنده بیشتر بدانید پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله جامع ” آشنایی با بلوور فن داکت اسپلیت” بپردازید.
بر این اساس، در سیکل گرمایشی داکت اسپلیت، بخش کندانسور و کمپرسور غیر فعال بوده و از مدار خارج می باشند. در حالت گرمایشی اسپلیت های کانالی، فن های دمنده، تنها مصرف کننده جریان برق و نیروی الکتریسیته میباشند. مصرف برق بلوور فن های داکت اسپلیت، برای توزیع و پرتاب جریان هوای گرم به محیط داخل، اختصاص پیدا می کند.
در این حالت، سایر اجزا و قطعات مورد استفاده در سیکل گرمایش دستگاه، غیر فعال می باشند. همین موضوع، کاهش چشمگیر مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان را به دنبال دارد. در نتیجه این امر، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی و برق و به تبع آن، هزینه های مصرفی و اقتصادی مصرف کننده اعمال میگردد.
برآورد هزینه مصرف برق داکت اسپلیت در زمستان
محاسبه میزان مصرف برق داکت اسپلیت، متناسب با فصل سال، امری راحت و آسان می باشد. برای انجام این فرآیند می بایست در وهله نخست میزان مصرف برق دستگاه را از قبض برق ماهانه استخراج نمود. هزینه های مربوط به برق داکت با واحد کیلو وات ساعت در قبض برق مشخص شده است.
پس از مشخص شدن میزان مصرف برق، عدد آن در توان و قدرت سرمایشی و گرمایشی دستگاه ضرب می شود. حاصل به دست آمده، نرخ مصرفی برق داکت اسپلیت در یک ساعت را نمایان می سازد.
برای به دست آوردن میزان برق دستگاه در طول شبانه روز، باید در ابتدا میزان ساعت فعالیت و درصد توان کل را مشخص نمود. به عنوان نمونه چنانچه دستگاه با ۵۰ درصد ظرفیت خود برای مدت زمانی در حدود ۱۰ ساعت در شبانه روز کار می کند، باید قیمت برق مصرفی را در ۱۰ ساعت ضرب نموده و پس از آن عدد به دست آمده را در ۵۰ درصد ضرب کرد. با انجام این محاسبات، میزان مصرف برق داکت اسپلیت در طول یک شبانه روز مشخص میشود.
ناگفته نماند که تمیز کردن و شستشوی فیلترهای تصفیه کننده، در کاهش مصرف برق اسپلیت کانالی بسیار تاثیرگذار و موثر است.
نفوذ آلودگی و گردوغبار بر سطح لایه های فیلتر، ضمن بازدهی کمتر، افزایش هزینه برق را در هنگام کارکرد داکت اسپلیت در پی دارد. همچنین، نظافت فین های طراحی شده در بخش کندانسور نیز در کاهش و به حداقل رساندن مصرف برق دستگاه، تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد. تمیز بودن سطح فین ها، موجب خنک کاری و دفع بهتر گرمای کندانسور می شود.
برای آشنایی با نحوه محاسبه مصرف برق داکت اسپلیت در فصول مختلف و نیز کسب اطلاعات جامع درخصوص راهکارهای کاربردی برای کاهش مصرف برق دستگاه پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله “محاسبه هزینه مصرف برق داکت اسپلیت” بپردازید تا صفر تا صد آنچه لازم است بدانید را بدست آورید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
حد اکثر توان مصرفی داکت اسپلیت با چه واحد سنجیده می شود؟
حداکثر توان مصرفی داکت اسپلیت با واحد KWکیلو وات سنجیده می شود.
عوامل تاثیر گذار در مصرف برق چه مواردی هستند؟
ظرفیت و توان برودتی و حرارتی سیستم، شرایط و اقلیم آب و هوایی و...
چه عواملی موجب کاهش مصرف انرژی برق در داکت اسپلیت می شود؟
تمیز کردن و شست و شوی فیلتر های تصفیه