Search
Close this search box.

روش های افزایش راندمان چیلر

روش های افزایش راندمان چیلر

روش های افزایش راندمان چیلر

دستگاه چیلر از جمله تجهیزات پرکاربرد و پر استفاده در تاسیسات ساختمانی و صنعتی به شمار می‌رود. جهت سرمایش آب در گردش سیستم های تهویه مطبوع ساختمان ها یا فرایندهای صنعتی از این سیستم استفاده خواهد شد. با توجه به اهمیت بالای این دستگاه در ساختمان ها و صنایع بخش قابل توجهی از هزینه‌های تاسیسات به آن برمی گردد.

چیلر میدیا، چیلر آکس، چیلر گرین و .. از جمله سیستم های با کیفیت موجود در بازار می باشند. در این مقاله از سری مقالات وب سایت تخصصی تاسیسات دات کام قصد داریم شما مخاطبین گرامی را با روش‌های افزایش راندمان چیلر آشنا کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

روش های افزایش راندمان چیلر

افزایش دمای سیال مبرد خروجی از اواپراتور

بیشترین میزان مصرف انرژی در دستگاه چیلر ها متعلق به کمپرسور می باشد. کمپرسور سیال مبرد با دما و فشار کم را از اواپراتور دریافت می‌کند و سپس جهت کمپرس آن اقدام خواهد کرد. پس از فشرده سازی مبرد دما و افشار افزایش پیدا کرده و در نتیجه برای خنک سازی به کندانسور انتقال داده خواهد شد. در صورتی که اختلاف دمای سیال مبردی که بین اواپراتور و کندانسور جریان دارد؛ کاهش پیدا کند، باعث می شود تا مصرف انرژی در کاهش و راندمان آن افزایش پیدا کند.

جهت این کار لازم است که دمای سیال خروج قبل از اینکه به کمپرسور وارد شود؛ به روش های مختلفی افزایش پیدا کند که نیاز به کمپرس برای تراکم یعنی افزایش دما و فشار آن کاهش پیدا کند. به این صورت عملکرد کمپرسور و راندمان چیلر افزایش پیدا خواهد کرد.

تاثیر نوع کندانسور بر راندمان چیلر

یکی از روش های افزایش راندمان چیلر انتخاب نوع مناسب کندانسور می باشد. بهتر است بدانید که کندانسور به دو روش آبی و هوایی گرمای سیستم تبرید را دفع خواهد کرد. در کندانسور هوایی یا همان هوا خنک توسط فن ها حرارت به اتمسفر انتقال داده خواهد شد. اما در نوع کندانسور آب خنک گرما توسط برج خنک کننده و توسط آب منتقل می شود.

به این گونه که با پاشش آب ورودی به برج خنک کن و پخش شدن آن بر روی پیکینگ های برج گرمای آب به فضای بیرون انتقال داده خواهد شد و به این صورت خنک می‌شود. توجه داشته باشید که در چیلرهای آب خنک نسبت به چیلرهای هواخنک مصرف انرژی کمتر می باشد. همچنین ضریب انتقال حرارت آن ها نیز بیشتر خواهد بود. به همین خاطر با اطمینان خاطر می توان ذکر کرد که راندمان چیلرهای آب خنک نسبت به چیلرهای هواخنک بیشتر می باشد.

طرح کندانسور و اواپراتور

توجه داشته باشید که مدل های کندانسور و اواپراتور به صورت چشمگیری باعث افزایش راندمان چیلرهای تراکمی هوایی می شود. برخی از آن می‌توان به جایگزین کردن کندانسور مایکرو چنل با کندانسور رایج فین تیوب و همچنین جایگزین کردن اوپراتور سه پاس با اپراتور دو پاس، استفاده از اواپراتور های با کویل دایره شیار داخلی برای افزایش ظرفیت انتقال حرارت و …. اشاره کرد.

تاثیر سیستم اینورتر بر افزایش راندمان چیلر

بیشتر چیلر ها در حالت کم بار یا نیمه بار کار می‌کند. به همین خاطر بهتر است که در آن ها از کمپرسورهای با دور متغیر استفاده شود. به این صورت دستگاه با توجه به بار اعمال شده انرژی مصرف کرده و باعث افزایش راندمان آن می شود. در موتور فن های کندانسور این مورد قابل اجرا می باشد. بنابراین با قابلیت تغییر دور موتور فن مصرف انرژی دستگاه چیلر کاهش پیدا خواهد کرد.

مدولار کردن سیستم

در برخی مواقع به جای وجود یک مدار، دو یا چند مدار در دستگاه وجود دارد که معمولاً به آن چیلر مدولار یا ماژولار می گویند. به عنوان مثال می توان ذکر کرد؛ در صورتی که توان یک چیلر ۲۰ تبرید باشد؛ به جای اینکه از یک کمپرسور و یک مدار سیکل تبرید استفاده شود، می توانید از دو کمپرسور و دو مدار ده تن تبرید یا چهار کمپرسور و چهار مدار ۵ تن تبرید به صورت جداگانه استفاده کنید. به این صورت مصرف انرژی کاهش پیدا کرده و باعث افزایش راندمان آن خواهد شد.

روش های افزایش راندمان چیلر

استفاده از سیستم فری کولینگ

یکی از روش های افزایش راندمان چیلر استفاده از سیستم فری کولینگ می باشد. توجه داشته باشید که به کار بردن تکنولوژی همچون فری کولینگ باعث افزایش بهره‌وری و راهنمای چیلرهای تراکمی هوا خنک می شود.

در چیلر های هوایی که دارای سیستم فری کولینگ می باشند؛ انجام سرمایش در سیستم خنک کننده صنعتی تهویه مطبوع با استفاده از هوای سرد خارج از ساختمان در پاییز و زمستان فراهم می شود. بدون اینکه نیازی به عملکرد سیکل تبرید تراکمی چیلر و همچنین استفاده از کمپرسور داشته باشد. در این صورت توسط خاموش شدن کمپرسور و تولید سالیانه در مصرف انرژی بسیار صرفه جویی خواهد شد.

محل نصب چیلر

محل قرار گرفتن کولر های هوا خنک در افزایش راندمان چیلر بسیار موثر می باشد. برای اینکه محل نصب دستگاه انتخاب کنید؛ باید سرعت و جهت باد، فاصله بین چیلرها، فاصله چیلر از ساختمان، ارتفاع دیوار ساختمان و جنس دیوار را به درستی انتخاب کنید. این موارد در پراکنده شدن گازهای خروجی از دستگاه موثر بوده و باعث افزایش دمای هوای ورودی به قسمت کندانسور خواهد شد.

تعمیر و نگهداری چیلر

توسط تعمیر و نگهداری مناسب چیلر میزان خرابی و مصرف برق دستگاه کاهش و عمر آن افزایش پیدا خواهد کرد. نگهداری مناسب دستگاه چیلر باعث افزایش راندمان چیلر می شود. برای تعمیر و نگهداری دستگاه ها سعی کنید به نکات مهمی توجه داشته باشید. از جمله می‌توان به کنترل کمپرسور از نظر دما و فشار، شارژ مبرد و دیس شارژ، صدا و لرزش دمای کارتر روغن و … توسط افراد ماهر اشاره کرد. جهت تعویض فیلتر ها نیز باید به موقع اقدام کنید.

سرویس پمپ ها همچنین روغن کاری یاتاقان ها، ایجاد فشار مکش مثبت و … را به افراد متخصص و ماهر بسپارید. در فصل زمستان برای جلوگیری از یخ زدگی دستگاه حتماً آب اواپراتور را تخلیه کنید.

روش های افزایش راندمان چیلر

آشنایی با تاسیسات دات کام

فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام ارائه دهنده انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی همچون چیلر می باشد. برای اینکه بتوانید این سیستم را تهیه کنید؛ کافیست به وب سایت https://tasisat.com/ سر بزنید. با مراجعه به وب سایت اطلاعات کامل درباره دستگاه را کسب خواهید کرد. همچنین ناگفته نماند که کارشناسان فروش این مجموعه راهنمایی‌های لازم را در اختیار شما عزیزان قرار می دهند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”روش های افزایش راندمان چیلر کدامند؟” answer-0=”افزایش دمای سیال مبرد خروجی از اواپراتور، تاثیر نوع کندانسور در راندمان چیلر، طرح کندانسور و اواپراتور، تاثیر سیستم اینورتر و افزایش راندمان چیلر، مدولار کردن سیستم، استفاده از سیستم فری کولینگ، توجه به محل نصب و ….” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چه صورت می توان جهت خرید چیلر اقدام کرد؟” answer-1=”از طریق فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام می توانید جهت خرید چیلر اقدام کنید.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”کدام کندانسور از راندمان بیشتری برخوردار است؟” answer-2=”کندانسور آب خنک نسبت به کندانسور هوا خنک دارای راندمان بیشتری است.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *