Search
Close this search box.

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت + راهنمای فرآیند لوله کشی داکت بهمراه نکات اصولی

How-to-pipe-duct-split3-min

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت

طریقه و نحوه لوله کشی داکت اسپلیت چگونه است؟ لوله کشی دستگاه های داکت اسپلیت از فرآیندهای مهم برای نصب این سیستم ها می باشد. بر این اساس، انجام عملیات لوله کشی از پیش شرط های اصلی و حائز اهمیت برای استفاده از سیستم های داکت اسپلیت و متعاقب آن، هوای خنک و مطبوع محسوب می شود.

با انجام این فرآیند، قابلیت استفاده از هوای سرد و گرم و مطبوع، در فصول مختلف سال برای مصرف کننده فراهم می گردد. لازم به ذکر است که دستگاه های داکت اسپلیت قابلیت عملکرد دوگانه سرمایش و گرمایش را دارند. بر این اساس، متناسب با فصل و شرایط آب و هوایی منطقه می توان از هوای گرم یا سرد دستگاه بهره مند گردید.

تولید هوای خنک و مطبوع به وسیله این مدل از سیستم های تهویه مطبوع، از طریق کندانسور و قطعه کمپرسور صورت می‌گیرد. کمپرسور با فشرده سازی ماده مبرد و انتقال آن به پنل داخلی دستگاه، زمینه مناسب برای ایجاد هوای مطبوع و خنک را فراهم می آورد. هوای خنک از طریق دریچه های مخصوص خروجی هوا به فضای داخلی انتقال پیدا می کند.

چنانچه تمایل دارید تا درخصوص کمپرسورهای داکت اسپلیت و نحوه عملکرد آنها هستید پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله جامع “کمپرسور داکت اسپلیت چیست” بپردازید.

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت، یکی از پارامتر هایی است؛ که بر عملکرد دستگاه تاثیر به سزایی می گذارد. چگونگی لوله کشی جریانات دستگاه سبب شده تعادلی منسجم در محصول برقرار شود. بنابراین نه تنها عملکرد دستگاه تضمین می شود؛ بلکه قطعات داخلی محصول نیز با کمترین استهلاک مواجه می شود.

انتقال هوای خنک و مطبوع به وسیله داکت اسپلیت، مستلزم انجام عملیات کانال کشی و لوله کشی می باشد. بر این اساس، با انجام عملیات لوله کشی داکت اسپلیت، قابلیت توزیع هوای بهینه و مطبوع در فضای داخلی امکان پذیر می گردد.

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت نحوه لوله کشی داکت اسپلیت

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت متناسب با اصول، ضوابط و استانداردهای تعریف شده در این زمینه عملیاتی می‌شود. به منظور انجام صحیح و اصولی لوله کشی، باید فاصله بین پنل داخلی و یونیت خارجی دستگاه اندازه گیری شود. این کار برای تعیین و مشخص شدن میزان و حجم لوله ها کمک شایانی می نماید.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که نصب صحیح و اصولی لوله کشی دستگاه های داکت اسپلیت، در ارتقای بازدهی و توان خنک کنندگی و راندمان سیستم، بسیار تاثیرگذار و موثر می باشد. علاوه بر این، با توجه به تخصصی بودن این فرآیند، مناسب است که انجام آن به وسیله متخصصان و نصابان حرفه ای و کاربلد انجام شود.

ارتباط و تعامل پنل بیرونی و داخلی داکت اسپلیت، از طریق لوله های مسی یا سیم های رابط انجام می گیرد. لوله‌های مسی هوای فشرده شده در بخش کندانسور را به قسمت هواساز انتقال می دهند. بر این اساس، در نحوه لوله کشی داکت اسپلیت فاصله میان پنل خارجی و یونیت داخلی دستگاه، از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.

شایان ذکر است که فاصله زیاد پنل ها، علاوه بر طولانی کردن متراژ لوله ها، کاهش راندمان و کارایی و عملکرد سیستم را به دنبال دارد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در صورت زیاد بودن فاصله می توان از تراپ استفاده نمود. در این شرایط، استفاده از یک تراپ در فاصله ۵ الی ۶ متر، راهکار مناسب و مفیدی تلقی می گردد.

به طور معمول، یونیت داخلی داکت اسپلیت، در فضای سقف کاذب نصب و به بهره برداری می رسد. به منظور انجام عملیات لوله کشی و عبور لوله ها می بایست متناسب با اندازه آنها، سوراخی تعبیه شود. پس از ایجاد سوراخ، با استفاده از لوله های پلاستیکی می توان نسبت به انجام عملیات لوله کشی اقدام نمود.

استفاده از لوله های پلاستیکی از آسیب و صدمه خوردن لوله های مسی، جلوگیری می کند. ضمنا، مسیر انتخاب شده برای لوله کشی باید کاملا هموار و مستقیم و فاقد پیچ و خم باشد. این امر مانع از نشتی و معیوب شدن لوله ها می شود.

پیامد نحوه لوله کشی داکت اسپلیت به صورت غیر استاندارد

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت، امری تخصصی است؛ که نیازمند به علم و تجربه می باشد. به همین خاطر تنها  افرادی که در زمینه تولید و تعمیر داکت اسپلیت تخصص دارند؛ قابلیت طراحی و نصب لوله کشی انواع این دستگاه را دارند.

لوله کشی در داکت اسپلیت تنها بر جریان متریال ورودی و خروجی تاثیر ندارد؛ بلکه بر عملکرد دیگر تجهیزات ضروری همچون کندانسور، کمپرسور و کویل نیز تاثیر دارد. به همین دلیل بایستی اجرای لوله کشی داکت اسپلیت در ساختمان، حتما به صورت تخصصی و اصولی انجام گیرد.

تمامی تعمیرکاران و کارگذارانی که در زمینه نصب و راه اندازی لوله کشی داکت اسپلیت فعال هستند؛ این امر را طبق روش های استاندارد و درست انجام نمی دهند. به همین دلیل رنج قیمت نصب لوله کشی داکت اسپلیت متفاوت است. لوله کشی های غیر استاندارد با این که از نظر قیمت مناسب تر هستند، اما عمر مصرف دستگاه را تضمین نمی کنند؛ چرا که باعث شده دستگاه در جایگاه درستی قرار نگیرد.

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت به روش های غیر استاندارد، پیامد های جانی و مالی بسیاری برای مصرف کننده به دنبال می آورد، چرا که در وهله اول سبب شده عملکرد دستگاه با ارور و مشکل رو به رو شود.

نکات مهم در نحوه لوله کشی داکت اسپلیت

۱- انتخاب سایز مناسب لوله ها

انتخاب سایز درست و مناسب لوله ها، در هنگام اجرای عملیات لوله کشی اسپلیت کانالی، بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. انتخاب نادرست لوله های مسی، علاوه بر افزایش هزینه های جانبی، کارکرد و عملکرد بهینه و مطلوب دستگاه را تحت شعاع قرار می دهد.

لوله کشی داکت اسپلیت

۲- مراقبت و نگهداری از لوله ها

نگهداری اصولی و تمیز نگه داشتن لوله ها، از اصول و نکات کلیدی در هنگام انجام عملیات لوله کشی به شمار می‌رود. نفوذ آلودگی و گردوغبار بر سطح لوله ها، طول عمر مفید و کارایی آنها را کاهش می دهد. به منظور جلوگیری از این مشکلات، مناسب است که بخش های ابتدایی و انتهایی لوله ها با درپوش مناسبی بسته شوند.

۳- جلوگیری از آسیب دیدن لوله ها

آسیب و صدمه دیدن لوله ها از مشکلات شایع در هنگام اجرای عملیات لوله کشی محسوب می شود. آسیب وارد شدن به لوله ها، ضمن کاهش کارایی و کیفیت آنها، کارکرد و عملکرد دستگاه را با مشکلاتی همراه می سازد.

۴- عایق کردن لوله ها

پوشش سطح لوله ها با عایق، از دیگر نکات مهم در طریقه و نحوه لوله کشی داکت اسپلیت تلقی می گردد. عایق کردن لوله ها از وارد شدن ضربه و نفوذ آلودگی و گردوغبار به سطح داخلی آن، به نحو مطلوب جلوگیری می‌کند. همچنین، عایق کردن لوله ها، سطح صدای دستگاه را در حین کار کاهش می دهد.

۵- انتخاب متریال ورودی

آب، یکی از متریال های اصلی در داکت اسپلیت است. از آن جایی که به صورت پیوسته و مداوم در لوله های مسی  در جریان هستند؛ بایستی از نظر سختی در رده پایینی قرار داشته باشد، تا میزان رسوب دهی دستگاه را کاهش دهند.

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

 

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت اگر به روش های غیر استاندارد انجام گیرد؛ چه اتفاقی می افتد؟

نحوه لوله کشی غیر استاندارد داکت اسپلیت سبب نشتی و در نتیجه کاهش بازدهی دستگاه می شود.

آیا نحوه لوله کشی داکت اسپلیت به ظرفیت دستگاه نیز بستگی دارد؟

بله؛ چرا که سایز لوله های هر داکت اسپلیت، به ظرفیت و مدل آن بستگی دارد.

نحوه لوله کشی داکت اسپلیت به مهارت شخص نصاب نیز بستگی دارد؟

بله. زیرا اگر شخص نصاب در رابطه با چگونگی عملکرد دستگاه، دانشی نداشته باشد؛ مسلما با نحوه لوله کشی آن نیز نا آشنا است. بنابراین باعث کاهش راندمان محصول می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *