Search
Close this search box.

نحوه تبدیل رادیاتور به فن کویل و اهمیت آن

رادیاتور بهتر است یا فن کویل؟

اهمیت تبدیل رادیاتور به فن کویل

آیا امکان تبدیل رادیاتور به فن کویل وجود دارد؟ برای پاسخگویی به این سوال، بررسی مکانیزم و کارکرد سیکل گرمایشی سیستم های فن کویل، کمک شایانی می نماید. دستگاه های فن کویل از سیستم های تهویه مطبوع رایج و پراستفاده در سازه ها و پروژه های با کاربری مسکونی، تجاری، اداری و آموزشی محسوب می شوند.

این مدل از سیستم های تهویه مطبوع، از قابلیت عملکرد دو منظوره سرمایش و گرمایش برخوردار می باشند. بر این اساس، متناسب با فصل سال، قابلیت تولید و توزیع هوای سرد یا گرم در محیط داخلی امکان پذیر می شود.

فرآیند گرمایش فن کویل از طریق تامین آبگرم مورد نیاز توسط سیستم های حرارت مرکزی مانند پکیج شوفاژ دیواری و موتورخانه و بویلر صورت می گیرد. جریان پیدا کردن آبگرم در لوله های کویل دستگاه و تماس آب با سطح داغ کویل، موجب تولید هوای گرم و مطبوع، توسط فن کویل می شود.

فن دمنده یا بلوور فن دستگاه، هوای گرم و مطبوع را با حداکثر توان و قدرت و به صورت یکپارچه و یکنواخت در محیط توزیع می نماید. در نتیجه این فرآیند گرمای لذت بخش و مطبوع در فصل سرد سال، برای کاربر و مصرف کننده فراهم می گردد.

اهمیت تبدیل رادیاتور به فن کویل

نحوه تبدیل رادیاتور به فن کویل

برای تبدیل رادیاتور به فن کویل باید به این نکته اشاره نمود که دستگاه فن کویل از دو بخش مهم و حائز اهمیت نظیر فن دمنده یا بلوور فن و کویل حرارتی تشکیل می شود. کویل حرارتی و گرمایشی دستگاه با استفاده از لوله های باکیفیت مسی و پره های آلومینیوم ساخته می شود.

سیال آبگرم با جاری شدن در لوله های کویل و تماس با سطح لوله افزایش دما پیدا کرده و موجب تولید هوای گرم و مطبوع می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اعمال تنظیمات درجه حرارت فن کویل توسط ترموستات دیواری دستگاه انجام می گیرد.

این در حالی است که تولید گرمایش و توزیع هوای گرم به وسیله رادیاتورها به وسیله انتقال و جابجایی انرژی اجرایی می گردد. رادیاتورهای گرمایشی در بسیاری از محیط ها اعم از اداری و مسکونی، مورد استفاده قرار می‌گیرند. جاری شدن آبگرم در لوله های رادیاتور و انتقال آن، موجب گرم شدن و تامین گرمایش محیط مورد استفاده می‌شود.

مضاف بر این، فرآیند تولید گرمایش فضا توسط رادیاتورهای گرمایشی در بازه زمانی طولانی مدتی انجام می شود. به عبارت دیگر، این مدل از تجهیزات گرمایشی، هوای گرم و مطبوع را به صورت تدریجی و ملایم در محیط توزیع می کنند. با توجه به توضیحات گفته شده باید عنوان نمود که تبدیل رادیاتور به فن کویل مستلزم اجرای لوله کشی دقیق و اصولی از محل پکیج تا فضای مورد استفاده می باشد.

با این وجود، مجهز شدن دستگاه های فن کویل به فناوری‌های پیشرفته و مدرن، تامین گرمایش محیط و متعاقب آن، توزیع هوای گرم و مطبوع را در مدت زمانی بسیار کوتاهی و با نرخ ثابت و متعادل، امکان پذیر می سازد. از سوی دیگر، تعبیه فن های دمنده قوی و پرقدرت در ساختار فن کویل، هوای گرم را با سرعت بالا در محیط انتشار می دهد.

رادیاتور بهتر است یا فن کویل؟

به طور کلی، یکی از پیش نیازهای اصلی برای تبدیل رادیاتور به فن کویل اجرای لوله کشی دقیق، صحیح و استاندارد می باشد. دستگاه های فن کویل در مقایسه با رادیاتورهای گرمایشی از مزایای قابل توجهی برخوردار هستند. به طور معمول کنترل جریان آبگرم ورودی رادیاتورها به صورت دستی و از طریق شیر کنترل جریان انجام می شود.

دستگاه های فن کویل از سیستم کنترل جریان دیجیتال و دستی به صورت همزمان بهره می برند. در ساختار تمامی مدل های فن کویل، یک ترموستات دیواری تعبیه می گردد. با استفاده از این دستگاه، قابلیت کنترل دما متناسب با شرایط دمایی محیط، به راحتی امکان پذیر می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه فن کویل بهتر است یا رادیاتور می توانید به مطالعه مقاله تخصصی ” آیا می توان به جای رادیاتور، فن کویل نصب کرد؟ ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.

نحوه تبدیل رادیاتور به فن کویل

تبدیل رادیاتور به فن کویل

لازم به ذکر است که کارکرد رادیاتورها در فن زمستان، سبب تغییر یا کاستن رطوبت هوا نمی شود. در سوی مقابل، دستگاه های فن کوئل، به ویژه در فصل تابستان و در هنگام انجام فرآیند سرمایش، به علت برخورداری از کویل سرمایشی، موجب کاهش و تغییر رطوبت موجود در هوا می شوند.

علاوه بر این، فن کویل متناسب با نوع نیاز و نحوه کاربری در مدل های بدون کانال و کانالی طراحی و به مرحله تولید می رسد. بر این اساس، قابلیت نصب دستگاه های فن کویل به صورت پنهان و آشکار، زمینی، دیواری و سقفی وجود دارد. اما رادیاتورهای گرمایشی به علت نوع طراحی، تنها به صورت زمینی و در حالت های افقی و عمودی نصب و به بهره برداری می رسند.

عدم اشغال فضای اضافی و بهینه سازی و صرفه جویی در فضای نصب، از مزیت های قابل توجه سیستم های تهویه مطبوع از نوع فن کویل تلقی می گردد. در مواقعی که امکان نصب رادیاتورهای گرمایشی بر روی سطح زمین وجود ندارد، استفاده از دستگاه های فن کویل، از گزینه های کاربردی و کارآمد محسوب می شود. ضمنا، مصرف برق فن کویل در هنگام گرمایش، تنها مربوط به فن دمنده و الکتروموتور دستگاه می شود.

استفاده از فن کوئل به جای رادیاتور در سیستم گرمایشی پکیج به چه صورت است؟

  1. استفاده از فن کویل به جای رادیاتور در صورتی که استفاده از سیستم گرمایشی پکیج بستگی مستقیمی به طول مسیر و همچنین نحوه اجرای لوله کشی ها از محل مورد نظر آن ها خواهد داشت. بهتر است بدانید این قسمت مهم ترین قسمت کار به شمار می‌رود.
  2. همانطور که می دانید هد پمپ های سیرکولاتور پکیج های گرمایشی دیواری معمولاً بین ۵ تا ۶ متر می باشد. با توجه به اینکه مقداری از این هد ناچیز در مسیر لوله کشی رادیاتور ها استفاده می شود باعث می شود تا افت فشار تقریبی ۳۰ متر در کویل آبگرم فن کویل ایجاد شود که این موضوع در هر ساختمانی وجود دارد که بستگی به اجرای بین لوله کشی ها خواهد داشت.
  3. اگر از پکیج زمینی با پمپ سیرکولاتور قوی تر استفاده شده باشد؛ باعث می شود تا فن کویل به درستی و راحتی نصب شود.

تفاوت عمده فن کویل و رادیاتور

تفاوت در عملکرد

اولین تفاوت فن کویل و رادیاتور؛ تفاوت در عملکرد می باشد. همانطور که ذکر شد فن کویل وسیله ای چند نوع عملکردی می باشد که برای تامین گرمایش، سرمایش و تهویه هوای محیط های مختلف با وسایل دیگر مثل چیلر و پکیج و … استفاده می‌شود.

رادیاتورها برخلاف فن کویل به صورت تک عملکرد بوده و تنها به عنوان یک مبدل حرارتی عمل می کنند. به این صورت هدف آن گرمایش بوده که کار انتقال انرژی را بر عهده دارد. در نظر داشته باشید که در رادیاتور حالت انتقال سرما وجود ندارد.

تفاوت در نحوه تنظیم و کنترل

در رادیاتور ها انتقال گرما؛ آب گرم جریان پیدا می‌کند و جریان آب گرم ورودی در آن را به صورت دستی و توسط شیر کنترل جریان کنترل خواهد شد. اما در فن کویل‌ها سیستم کنترل دستی و دیجیتال به صورت همزمان فعالیت دارند که باعث می شود تا سرعت فن و همچنین جریان ورودی ها و دمای هوای خوردی توسط کنترل دیجیتال تنظیم شود.

تفاوت در میزان کنترل و تولید رطوبت

فن کویل به خاطر برخورداری از عملکرد سرمایشی، زمانی که در فصل تابستان استفاده می شوند. به خاطر برخورد هوا با لوله های آب سرد رنگ کویل باعث می شود تا رطوبت محیط جذب شود اما رادیاتورها بخاطر تک عملکرد فاقد این قابلیت می باشند.

تفاوت در میزان سرعت انتقال گرما

از دیگر تفاوت های بین فن کویل و  رادیاتور می توان به تفاوت در میزان سرعت انتقال گرما اشاره کرد. این میزان سرعت در رادیاتور ها به صورت تدریجی و ملایم بوده اما به خاطر وجود فن در فن کویل ها در محیط بسیار سریعتر گرم خواهد شد. این میزان سرعت فن کویل در حالت سرمایش نیز صدق خواهد کرد.

تفاوت در محل نصب

از تفاوت های بین فن کویل و رادیاتور می‌توان به تفاوت در محل نصب اشاره کرد. فن کویل نسبت به رادیاتور ها برای محل نصب از قدرت مانور بیشتری برخوردار می باشد. به گونه ای که فن کویل ها با توجه به نوع طراحی و تولید آن را به صورت سقفی، دیواری، کاستی و زمینی نصب خواهد شد. اما رادیاتورها تنها به صورت زمینی و در امتداد دیوارها قابلیت نصب دارند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *