Search
Close this search box.

انواع اواپراتور خشک و مرطوب

انواع اواپراتور خشک و مرطوب

انواع اواپراتور خشک و مرطوب

در این مقاله به صورت تخصصی مبحث انواع اواپراتور خشک و مرطوب را مورد بررسی قرار می دهیم. شما عزیزان می توانید همراه ما باشید تا اطلاعات لازم را درباره این سیستم ها کسب کنید.

تقسیم بندی انواع اواپراتور

بهتر است بدانید که انواع اواپراتور ها به دسته بندی های مختلف تقسیم بندی می شوند. معمولا تقسیم بندی انواع آن بر اساس ساختار و همچنین هدف از کاربرد آن می باشد. به طور کلی اواپراتور به چند دسته تقسیم بندی می شود که می توان به اواپراتور پوسته و لوله، اواپراتور صفحه ای و اواپراتور فن دار اشاره کرد.

نوع پوسته و لوله اواپراتوری می باشد که به نام اواپراتور مرطوب شناخته می شود. همچنین توجه داشته باشید که انواع اواپراتور از نظر هدف کاربردی به دو دسته سرمایشی و تبخیر کننده تقسیم‌بندی خواهند شد.

انواع اواپراتور خشک و مرطوب

انواع اواپراتور پوسته و لوله یا اواپراتور مرطوب

لازم به ذکر است که در اواپراتور مرطوب یا اواپراتور پوسته و لوله دسته ای از لوله ها درون پوسته تعبیه شده اند که معمولا سیال مایع از درون لوله ها و آب یا هر سیال دیگری از اطراف لوله ها حرکت خواهند کرد.

مبرد توسط دریافت حرارت از سیال اطراف لوله ها کم کم تغییر فاز داده و از حالت مایع به حالت گازی تبدیل می‌شود که معمولاً این سیال آب می باشد. به این صورت به تدریج دمای آن کاهش پیدا خواهد کرد. توجه داشته باشید که برای مثال کاربرد این دستگاه به عنوان تبخیر کننده یک سیال مایع که به کویل وارد می‌شود و توسط آب داغ وارد شده پوسته تبخیر خواهد شد. اواپراتور مرطوب یکی از انواع اواپراتور هایی می باشد که کاربرد گسترده ای در صنعت سرما سازی و دیگر صنایع شیمیایی، غذایی و … دارد.

این اواپراتور در ظرفیت ها و طرح های گوناگونی طراحی و ساخته خواهد شد. توجه داشته باشید که نوع دیگری از اواپراتورها به نام صفحه ای وجود دارد که کارکرد آن ها بسیار مشابه بوده و اما نوع پوسته و لوله از ساختار مقاومتر، قیمت کمتر و همچنین کاربرد بیشتری برخوردار است. از جمله مزایای اواپراتور مرطوب می توان به این موارد اشاره کرد که راندمان انتقال حرارت بسیار بالایی را به همراه دارد. همچنین در ابعاد کوچکتر، ظرفیت بالاتری را فراهم کرده و از نظر قیمت نیز نسبت به اواپراتورهای دیگر ارزان تر و بهتر می باشد.

اواپراتور صفحه ای یا پلیتی

از انواع اواپراتور ها می توان به نوع صفحه ای یا پلیتی اشاره کرد. این نوع اواپراتور دقیقا همانند اواپراتور پوسته و لوله بوده تنها ساختار آن ها با یکدیگر تفاوت دارد. در ساخت اواپراتور نوع صفحه ای از صفحاتی استفاده می شود که دو سیال بدون تماس فیزیکی با یکدیگر در فاصله ایجاد شده بین صفحات با الگوی زوج و فرد جریان پیدا کرده و از صفحات با یکدیگر تبادل حرارت برقرار می کند. این اواپراتورها دارای ساختاری فشرده می باشند که امکان جداسازی آن ها در فضاهای کوچک فراهم خواهد شد.

اواپراتور فن دار یا خشک

با توجه به مبحث انواع اواپراتور خشک و مرطوب می توان به اواپراتور فن دار اشاره کرد که یک نوع اواپراتور خشک می باشد. در اواپراتور فن دار سیال مایع که معمولاً مبرد یا گاز فریون است؛ از درون لوله های پر پیچ و خم عبور کرده و از اطراف لوله ها هوا توسط فن جریان پیدا خواهد کرد و به همین خاطر به آن اواپراتور هوایی یا خشک می گویند. سیال مایع با دریافت حرارت از هوا به صورت تدریجی تغییر فاز داده و به حالت گازی در می آید.

همزمان با تبخیر شدن سیال مایع هوا نیز به صورت کم کم مصرف خواهد شد. از این سرما می توان بهره مند شد و آن را به یک وسیله سرمایشی تبدیل کرد. به عنوان مثال اواپراتور سردخانه که هوای درون سردخانه را خنک می کند؛ همانند اواپراتور یونیت داخلی موجود در دستگاه تصفیه هوا را خنک می کند. از مزایای اواپراتور خشک می توان به هزینه نگهداری پایین و نصب در فضای آزاد اشاره کرد. همچنین ناگفته نماند که سیال واسط همچون آب در آن وجود ندارد و از نظر بهداشتی هیچ مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.

انواع اواپراتور خشک و مرطوب

کاربرد انواع اواپراتور

حال که با انواع اواپراتور خشک و مرطوب آشنا شدید؛ بهتر است بدانید که هر یک از انواع اواپراتورها دارای کاربردهای خاصی می باشد. به طور کلی می توان ذکر کرد که انواع اواپراتور ها در صنعت تهویه و در دستگاه هایی که بر مبنای سیکل تبرید تراکمی کار می‌کنند؛ همچون چیلرها، روفتاپ پکیج یا پکیج یونیت ها و … کاربرد دارند.

از دیگر کاربرد آن می‌توان به استفاده در صنایع غذایی برای غلیظ کردن محصولات یا تبخیر کردن آب اضافی موجود در آن و همچنین کاربرد به عنوان جدا کننده مواد شیمیایی از یکدیگر توسط طراحی کردن آن ها اشاره کرد. برای جذب رطوبت از محصولات نیز انواع اواپراتورها مورد استفاده قرار می گیرد.

آشنایی با فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام

اواپراتور در اکثر دستگاه سرمایشی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از دستگاه هایی که از اواپراتور بهره‌مند شده‌اند؛ می‌توان به کولر گازی ایران رادیاتور، کولر گازی هایسنس و داکت اسپلیت آکس، داکت اسپلیت گرین و … اشاره کرد. شما مخاطبین گرامی برای خرید این سیستم ها نیازی نیست که به فروشگاه ها مراجعه کنید؛ بلکه به صورت آنلاین و اینترنتی از سراسر ایران می توانید جهت سفارش از طریق وب سایت تخصصی https://tasisat.com اقدام نمایید.

در انتخاب این سیستم ها باید بسیار دقت کنید تا بتوانید نوع مناسب آن را انتخاب کنید؛ در غیر این صورت امکان دارد بازدهی و عملکرد مناسب دستگاه را نتوانید تجربه کنید. به همین دلیل کارشناسان فروش این مجموعه شما خریداران گرامی را در انتخاب بهتر دستگاه راهنمایی خواهند کرد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”انواع اواپراتور از نظر ساختاری کدامند؟” answer-0=”انواع اواپراتور از نظر ساختاری به سه دسته اواپراتور پوسته و لوله، اواپراتور صفحه ای، اواپراتور فن دار تقسیم بندی می شوند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”به کدام اواپراتور نوع مرطوب می گویند؟” answer-1=”به اواپراتور پوسته و لوله، اواپراتور آبی یا اواپراتور مرطوب می گویند.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”کاربرد انواع اپراتور در کدام دستگاه ها می باشد؟” answer-2=”کاربرد انواع اواپراتور در صنعت تهویه و در دستگاه هایی که بر مبنای سیکل تبرید تراکمی کار می کنند؛ همچنین چیلرها، داکت اسپلیت ها، پکیج یونیت ها و … می باشد.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *