Search
Close this search box.

چیلر چیست ؟ + معرفی انواع و اجزای آن و نیز ویژگی های چیلر

چیلر چیست ؟

چیلر چیست ؟

چیلر چیست و چه کاری انجام می دهد ؟ به طور کلی، سیستم های تهویه مطبوع برای ایجاد هوای مطلوب و بهینه در فضای داخلی نقش برجسته و بارزی ایفا می نمایند. امروزه به منظور برآورده ساختن نیازهای سرمایش و گرمایش محیط های مختلف، مدل های متنوع و گوناگونی از سیستم های تهویه مطبوع یا به تعبیری Air Conditioner در سطح بازار موجود می باشد.

هر کدام از این سیستم ها از ویژگی ها و مشخصات و قابلیت های مختص به خود برخوردار می باشند. بر این اساس، مصرف کننده می تواند متناسب با نوع نیاز و شرایط آب و هوایی محل سکونت، نسبت به انتخاب سیستم مناسب و بهینه اقدام نماید. در این میان، سیستم های از نوع چیلر از بهترین و کاربردی ترین دستگاه ها، برای توزیع و انتقال هوای خنک و مطبوع در سازه ها و پروژه های دارای مساحت و ابعاد بزرگ و وسیع به شمار می روند.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فرآیند سرمادهی و خنک سازی محیط داخلی به وسیله دستگاه های چیلر، از طریق تبخیر و تقطیر گاز مبرد صورت می گیرد. به طور معمول، در ساختار چیلرها از گاز خنک کننده نوع R134A استفاده می گردد.

در این موضوع که چیلر چیست و چه کاری انجام می دهد باید خاطر نشان نمود که این مدل از سیستم های تهویه مطبوع بر مبنای تراکم سازی گاز مبرد فرآیند خنک سازی و سرمایش را انجام می دهند.

در این فرآیند فشار گاز به وسیله قطعه کمپرسور افزایش یافته و سپس راهی بخش کندانسور دستگاه می شود. در این بخش و پس از کاهش دما، مبرد به مایع تبدیل شده و با عبور از شیر انبساط به بخش اواپراتور انتقال پیدا می کند. در اواپراتور دستگاه با گرفته شدن گرمای سیال، فرآیند تولید آب سرد و خنک تکمیل می شود.

چنانچه تمایل دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص کمپرسور چیلر بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید همچنین برای آشنایی بیشتر با اواپراتور چیلر نیز مقاله ” اواپراتور چیلر چیست ؟ ” را بخوانید.

مشخصات چیلر

شاخص ترین ویژگی های چیلر چیست؟

در مقوله چیلر چیست به این نکته باید اشاره نمود که چیلرها برای استفاده در سازه های بزرگ و دارای مساحت زیاد از گزینه های کاربردی و کارآمد محسوب می شوند. بهره مندی این دستگاه ها از قابلیت دوگانه سرمایش و گرمایش، امکان استفاده از چیلرها را در تمامی فصول سال اعم از سرد و گرم فراهم ساخته است.

همچنین، برخورداری این سیستم ها از رنج و دامنه کارکرد گسترده، در کنار ظرفیت های هوادهی متنوع، نیازهای سرمایشی و گرمایشی محیط های مختلف را به خوبی برآورده می سازد. استفاده از آخرین مکانیزم های حرارتی و برودتی در ساختار چیلرها، راندمان و کارایی فوق العاده این سیستم ها را در پی داشته است. برخورداری از بدنه باکیفیت و بادوام، بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی و قطعات و متعلقات فنی مرغوب، از مهم ترین مشخصات چیلر به شمار می آید.

ساختار و بدنه اصلی این محصول از متریال و مواد اولیه درجه یک و باکیفیت ساخته و پرداخته شده است. این امر مقاومت و استحکام دستگاه را در برابر عوامل محیطی و خورنده مانند زنگ زدگی، پوسیدگی و خوردگی در بر داشته است. به طور معمول، در ساختار داخلی چیلرها از کمپرسور قوی و قدرتمند استفاده می شود. این موضوع علاوه بر افزایش کارایی و راندمان و بهره وری دستگاه، قدرت برودتی و حرارتی سیستم را بهبود می بخشد.

اجزای اصلی ساختمان چیلر چیست؟

برای پاسخ دادن به سوال چیلر چیست، بررسی اجزا و قطعات حائز اهمیت این سیستم نیز می تواند کمک کننده باشد. یکی از قطعات کلیدی و تعیین کننده در ساختمان چیلر، به قطعه کمپرسور اختصاص پیدا می کند.

کمپرسور دستگاه وظیفه کاهش فشار، کمپرس کردن و فشرده سازی گاز مبرد را عهده دار می باشد.

از سوی دیگر، سیکل تبرید و قابلیت سرما سازی دستگاه با کارکرد کمپرسور آغاز می شود. کندانسور را می توان از دیگر بخش های حائز اهمیت چیلرها برشمرد. این قطعه وظیفه تغییر حالت و تبدیل گاز مبرد به مایع را بر عهده دارد. به منظور افزایش مقاومت و دوام، محفظه داخلی کندانسور، با لوله های تولید شده از مس ساخته می شود.

در ادامه مبحث چیلر چیست باید به این موضوع اشاره نمود که اواپراتور یا تبخیر کننده از دیگر اجزای مهم این سیستم بوده که به منظور کاهش حرارت و خنک کردن گاز مبرد مورد استفاده واقع می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اواپراتور در نظر گرفته شده برای این سیستم از نوع پوسته یا لوله (Shell & tube) می‌باشد. شیر انبساط یا ولو منبسط کننده به عنوان یکی دیگر از اجزای اصلی چیلر، برای کاهش و کنترل فشار گاز خنک کننده کاربرد دارد. ضمنا، کنترل و تنظیم مقدار سیال ورودی به بخش تبخیرکننده، از وظایف این قطعه بشمار می رود.

انواع چیلر

انواع چیلر چیست ؟

در مقوله چیلر چیست بررسی مدل های مختلف این نوع سیستم تهویه مطبوع می تواند مؤثر و تاثیرگذار باشد. در یک طبقه بندی کلی، چیلرها به مدل های تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. مکانیزم و عملکرد چیلرهای تراکمی بر مبنای متراکم سازی و فشرده سازی گاز مبرد صورت می گیرد. این نوع از چیلرها بر اساس کندانسور در مدل های هوا خنک و آب خنک موجود می باشند. همچنین، در ساختار این مدل ها و به منظور کاهش دمای سیال خروجی، یک برج خنک کننده تعبیه می شود.

گفتنی است چیلر تراکمی آب خنک با کارکرد کمپرسور و از طریق سیکل تبرید تراکمی، فرآیند سرماسازی و تولید هوای خنک را انجام می دهد.

چیلر تراکمی هوا خنک یا هوایی، کاهش حرارت مبرد و تبدیل آن به مایع را به وسیله جریان هوای آزاد صورت می دهد. به همین جهت، این مدل ها برای خنک سازی کندانسور بی نیاز از برج خنک کننده می باشند. علاوه بر این، طراحی ساده و برخورداری از قطعات فنی کمتر، سهولت و راحتی در نگهداری از چیلرهای هوا خنک را به دنبال داشته است. نصب و استفاده از این چیلرها به راحتی و سادگی صورت می گیرد.

مکانیزم چیلرهای جذبی بر اساس سیکل تبرید جذبی انجام می شود. در ساختار این مدل از چیلرها، بخش هایی مانند اواپراتور و تبخیر کننده، جذب کننده، کندانسور و ژنراتور به چشم می خورد. کاربرد عمده چیلرهای جذبی در صنایع، سازه های مسکونی و ساختمانی، مراکز درمانی و بیمارستان ها می باشد. نصب و استفاده از این مدل چیلرها، در صورت پایین بودن هزینه مصرف انرژی، مقرون به صرفه و مناسب می باشد.

برای آنکه درخصوص چیلرهای جذبی و تراکمی و همچنین تفاوت های بین آنها اطلاعات بیشتری کسب نمایید پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله ” تفاوت چیلر جذبی و تراکمی ” که بطور تخصی و جامع درخصوص تفاوت های چیلرهای جذبی و تراکمی پرداخته است بپردازید.

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *