Search
Close this search box.

آموزش تنظیم چیلر برای تابستان + بیان نکات کلیدی

تنظیم چیلر برای تابستان

تنظیم چیلر برای تابستان

تنظیم چیلر برای تابستان از مهم ترین اقدامات برای نگهداری و مراقبت از این دستگاه در هنگام افزایش دمای هوا می باشد. تنظیم بودن دمای چیلر از پارامترهای تاثیرگذار و موثر برای افزایش بازدهی و کارایی این مدل از سیستم های تهویه مطبوع به شمار می رود.

به طور معمول، متناسب با شرایط دمایی محیط می توان به تنظیم دمای دستگاه چیلر مبادرت ورزید. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که تنظیم دما و تنظیم آب خروجی از پارامترهای موثر و تاثیرگذار برای اعمال تنظیمات مناسب برای چیلر متناسب با فصل سرد یا گرم می باشد.

لازم به ذکر است که سیال مبرد در فصل تابستان می بایست خنک و سرد بوده تا فرآیند سرمایش و ایجاد برودت برای توزیع هوای سرد و مطبوع در محیط داخلی انجام شود. در ساختار بسیاری از چیلرها، دمای هوشمند به صورت پیش فرض بر روی ۱ قرار دارد.

از سوی دیگر، برای انجام فرآیند سیکل تبرید تراکمی، غالبا دمای سیال آب چیلر نسبت به دمای محیط، از اختلاف ثابتی برخوردار می باشد. بر این اساس، در صورت رسیدن درجه دمای داخلی به محدوده ۲۵ درجه سانتیگراد، دمای آب ورودی بر روی بازه ۲۰ درجه قرار گرفته و ثابت می شود. با افزایش دمای محیط، این اختلاف دما در همان محدوده ۵ درجه باقی می ماند.

برای آنکه درخصوص چیلرهای تراکمی و همچنین تفاوت های بین آنها اطلاعات بیشتری کسب نمایید پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله ” بررسی جامع سیکل تبرید چیلر تراکمی ” که بطور تخصی و جامع درخصوص تفاوت های چیلرهای جذبی و تراکمی پرداخته است بپردازید.

نحوه تنظیم چیلر برای تابستان

نحوه تنظیم چیلر برای تابستان

به طور معمول، یکی از بهترین روش ها برای تنظیم چیلر برای تابستان کمک گرفتن از ترموستات سیستم می‌باشد. در ساختار بسیاری از سیستم های تبریدی از یک قطعه کاربردی با عنوان ترموستات استفاده شده است.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود در حوزه تهویه مطبوع، از کنترل کننده های حرارتی با عنوان ترموستات نام برده می شود. ترموستات در برابر تغییرات و نوسانات دمایی بسیار حساس و منفعل عمل می کند.

در ساختار دستگاه از این قطعه به منظور کنترل و مدیریت دمای سیال آب بخش اواپراتور استفاده می شود. علاوه بر این، قطعه ترموستات متاثر از فعال یا غیر فعال شدن واحد تراکم، چرخه تبرید تراکمی سیستم را کنترل و مدیریت می‌نماید.

در ساختار چیلر ها، به منظور انجام چرخه سرما سازی و ایجاد سرمایش، می بایست درجه حرارت سیال موجود در واحد تبخیر کننده سیستم در محدوده و بازه مشخصی ثابت و متعادل شود. در صورت رسیدن دمای آب به میزان تنظیم شده، کارکرد دستگاه غیر فعال شده و فرآیند تولید برودت سیستم متوقف می شود.

چنانچه، درجه دمای هوا از میزان مشخص شده کمتر شود، ترموستات چیلر فرمان راه اندازی و کارکرد کمپرسور را صادر می کند. کمپرسور با انجام فرآیند ایجاد سرمایش و سرماسازی، تا رسیدن آب به دمای مطلوب فعالیت و عملکرد خود را ادامه می دهد. انجام کلیه این فرآیندها و عملیات تنها در پرتو وجود قطعه ترموستات اجرایی می گردد.

خرید انواع چیلر

ترموستات چیلر به عنوان یکی از قطعات کنترلی سیستم، متناسب با شرایط دمایی محیط، دمای آب اواپراتور را کنترل و مدیریت می کند. این قطعه با خاموش و روشن شدن قطعه کمپرسور قابلیت رسیدن دمای داخلی به درجه تنظیم شده را به سادگی امکان پذیر می سازد

همچنین، ترموستات ها بسته به نوع و مدل سیستم در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند. ترموستات های دیجیتال نمونه ای مدرن از این تجهیزات بوده که در بسیاری از چیلرهای جدید و پیشرفته مورد استفاده واقع می گردد.

تنظیم دستی دمای چیلر

به منظور تنظیم چیلر برای تابستان می توان به صورت دستی نسبت به اعمال تنظیمات مورد نیاز اقدام نمود. در ساختار چیلرها یک ترموستات دارای نمایشگر مخصوص تعبیه شده است. با انجام برخی تغییرات بر روی نمایشگر دستگاه، به سادگی می توان دمای مورد نیاز دستگاه را متناسب با شرایط دمایی محیط تنظیم نمود.

برای اعمال تنظیمات مورد نظر می بایست از کلیدهای SET و RST استفاده نمود. با فشردن و نگه داشتن همزمان کلید ست و rst، بر روی صفحه نمایش سیستم عدد صفر ظاهر می شود. پس از چند بار فشردن و ظاهر شدن عدد ۸، برای نمایش داده شدن F0 باید کلید ست را برای یک بار فشار داد.

در ادامه فرآیند تنظیم چیلر در تابستان پس از فشردن متوالی کلید rst و ظاهر شدن متغیر F3، کلید مربوط به ست را فشار داده تا عدد ۱ بر روی نمایشگر نمایش داده شود. پس از این فرآیند یک بار دیگر کلید SET را فشار داده تا عدد ۰ ظاهر گردد. برای اعمال و ذخیره تنظیمات انجام شده بایستی کلید RST فشار داده شود.

با اتمام این عملیات، دمای ثابت برای دستگاه چیلر تنظیم شده است. برای تنظیم دمای آب خروجی چیلر نیز از همان کلیدهای SET و RST استفاده می شود. بر این اساس، در وهله نخست کلید ست و rst را به صورت همزمان نگه داشته تا عدد ۰ ظاهر گردد. سایر عملیات همانند مرحله تنظیم دمای چیلر انجام می شود.

در مرحله آخر و پس از دوبار فشار دادن کلید ست، با استفاده از کلیدهای نشانگر بالا و پایین، دمای خروجی آب سیستم بر روی بازه مشخص شده (غالبا ۲۵ درجه سانتیگراد) تنظیم می شود.

خرید کولر گازی

تشخیص تعداد سنسورهای چیلر لیزری

ابتدایی ترین و شاید مهمترین کار برای تنظیم چیلر، تشخیص تک یا دو سنسوره بودن چیلر می باشد. البته بحث تعداد سنسور ها، مخصوص چیلرهای لیزری است.

علت اهمیت این موضوع به دلیل تفاوت در انجام تنظیمات مربوط به هر یک از این نوع چیلرها می باشد. برای مثال در چیلرهای لیزری دو سنسوره شما برای تنظیم آن در تابستان و یا زمستان نیاز به انجام فعالیت خاصی را ندارید.

اما برعکس در چیلرهای تک سنسوره شما مجبور هستید که برای هر دمایی این میزان را خودتان تنظیم کنید. در ادامه انواع راهکارها و روش ها برای انجام این کار را به شما خواهیم گفت. برای تشخیص تعداد چیلرهای لیزری هم کافیست که درب چیلر را باز کنید و سنسورها را دنبال کنید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”دمای آب چیلر باید چند درجه باشد؟” answer-0=”بین ۲۵ تا ۳۱ درجه سانتی گراد” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چیلرهای دو سنسوره نیاز به تنظیم دارند؟” answer-1=”خیر این چیلرها به شکل اتومات تنظیم می شوند” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”کدام چیلر بهترین راندمان را دارد؟” answer-2=”چیلرهای تراکمی آب خنک” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *