سرمایش داکت اسپلیت
راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت از جمله اقدامات مهم و حائز اهمیت در مواقع افزایش درجه و دمای هوا و آغاز فصل گرما می باشد. سیستم های تهویه مطبوع از نوع داکت اسپلیت از قابلیت های سرمایش و گرمایش برخوردار هستند. فرآیند سرمایش و ایجاد هوای خنک و مطبوع این دستگاه، از طریق سیکل تبرید تراکمی صورت می گیرد.
شروع این چرخه با راه اندازی و کارکرد کمپرسور دستگاه عملیاتی می شود. چنانچه علاقه مند به اطلاعات بیشتر درخصوص کمپرسورهای داکت هستید و نحوه عملکرد آنها هستید روی لینک کلیک نمایید و به مطالعه تخصصی مقاله “کمپرسور داکت اسپلیت چیست” مربوطه بپردازید.
کمپرسور داکت اسپلیت از اجزای اصلی و تعیین کننده در سیکل تبرید تراکمی به شمار می آید. این قطعه با کارکرد بهینه خود، فشرده سازی، کمپرس کردن و افزایش فشار گاز مبرد را انجام می دهد. متناسب با نوع و مدل دستگاه، کمپرسور استفاده شده می تواند از نوع رفت و برگشتی، اسکرال و اسکرو یا گریز از مرکز باشد.
از سوی دیگر، فرآیند سرمادهی و خنک سازی داکت اسپلیت به وسیله ماده مبرد یا گاز خنک کننده از نوع r22 یا r410a انجام می شود. پس از فشرده سازی، گاز مبرد از طریق لوله های مسی از بخش کندانسور خارج و به پنل داخلی دستگاه یا بخش هواساز منتقل می شود.
در این بخش پس از فیلتر شدن و از بین رفتن آلودگی ها و آلاینده ها، هوای خنک شده از طریق دریچه های خروجی و با کمک الکتروموتور و بلوور فن با نهایت قدرت و توان به فضای داخلی پرتاب میشود. در نتیجه این فرآیند، هوای خنک و مطبوع به صورت یکپارچه و یکنواخت در محیط داخلی انتشار پیدا می کند.
طریقه راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت
یکی از اقدامات موثر قبل از راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت انجام فرآیند سرویس های دوره ای دستگاه میباشد.
انجام سرویس های دوره ای به صورت منظم، ضمن به حداقل رساندن مشکلات احتمالی، افزایش قدرت و توان برودتی و خنک کنندگی داکت اسپلیت را به دنبال دارد.
به طور معمول، وجود آلاینده ها و آلودگی ها موجود در هوا، از عوامل تهدید کننده سلامت قطعات و اجزای پنل بیرونی و کندانسور داکت اسپلیت می باشد. نفوذ و تجمع این عوامل مخرب بر ساختار و سطح قطعات، می تواند در دراز مدت کاهش بازدهی و خرابی و معیوب شدن اجزای اصلی سیستم را در بر داشته باشد.
برای جلوگیری از این عوامل مناسب است که فرآیند سرویس و تعمیر داکت اسپلیت به صورت اصولی و صحیح انجام شود. بر این اساس، در صورت نفوذ و تجمع ذرات گردوغبار بر سطح کندانسور و قطعات پنل بیرونی، میبایست نسبت به تمیز کردن و زدودن آلودگی ها اقدام نمود.
بررسی و اطمینان حاصل کردن از سلامت و کارکرد بهینه فیلترهای تصفیه کننده، از دیگر اقدامات لازم و ضروری در این زمینه می باشد. نخستین قدم برای راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت غیر فعال کردن حالت قبلی دستگاه می باشد. بر این اساس، چنانچه دستگاه بر روی وضعیت گرمایش تنظیم شده است، می بایست ضمن غیر فعال کردن، بر روی حالت سرمایش تنظیم گردد.
برای اعمال تنظیمات مربوط به حالت سرمایش داکت اسپلیت، می توان از ریموت کنترل دستگاه کمک گرفت. برای اجرایی کردن این تنظیمات باید دکمه Cool موجود بر روی ریموت فعال گردد. با اطمینان حاصل کردن از فعال شدن حالت برودت سیستم، می توان دستگاه را راه اندازی نموده و از هوای خنک و مطبوع آن بهره مند شد.
شما کاربر گرامی می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه راه اندازی سیستم سرمایش داکت اسپلیت به مطالعه مقاله ” نحوه راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.
راهکارهای موثر برای تنظیم سرمایش داکت اسپلیت
یکی از بهترین راهکارها برای تنظیم سرمایش داکت اسپلیت، بررسی و ارزیابی فیلترهای تصفیه کننده هوا میباشد. فیلترهای تصفیه کننده در انتهای دریچه های خروجی هوا تعبیه شده اند. این فیلترها با انجام فرآیند جذب و فیلتراسیون، کلیه ذرات معلق و آلودگی های موجود در هوا را جذب و از بین می برند. با انجام این فرآیند هوای کاملا تمیز و سالم و دارای درصد اکسیژن بالا، در محیط داخلی جریان پیدا می کند.
فیلترهای تصفیه داکت اسپلیت علاوه بر مزایایی که دارند و موجب پاکسازی دستگاه می شوند، مشکلاتی نیز بهمراه دارند که جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله تخصصی”فیلتر داکت اسپلیت” بپردازید.
تجمع آلودگی ها بر سطح و لایه های فیلتر موجب کاهش کارایی و بازدهی این قطعه و متعاقب آن، کاهش توان خنک کنندگی و برودتی داکت اسپلیت می شود.
بر همین اساس، قبل از راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت باید از سلامت و کارکرد بهینه فیلترهای تصفیه کننده هوا اطمینان حاصل نمود. همچنین، قابلیت شستشوی فیلتر تصفیه هوا وجود دارد. در صورت غیر قابل استفاده بودن، چاره کار در تعویض فیلتر هوای دستگاه می باشد.
از دیگر اقدامات موثر و تاثیرگذار برای تنظیم کردن حالت سرمایش داکت اسپلیت، به بررسی و ارزیابی گاز مبرد دستگاه اختصاص پیدا می کند. گاز مبرد در سیکل تولید سرمایش و برودت نقش برجسته و پر رنگی ایفا می نماید. کاهش یا تخلیه گاز مبرد، مختل شدن سیکل سرمایش و برودتی داکت اسپلیت را به دنبال دارد.
به همین جهت، برای برخورداری از هوای خنک و مطبوع، باید میزان گاز مبرد دستگاه مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد. ناگفته نماند که بررسی عملکرد و کارکرد کمپرسور نیز از دیگر اقدامات تاثیرگذار در افزایش قدرت برودتی و سرمایشی سیستم می باشد.
کمپرسور یا واحد تراکم، عملیات سیکل تبرید دستگاه را استارت می زند. به همین جهت، سلامت و سالم بودن این قطعه، بسیار حائز اهمیت است.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید