Search
Close this search box.

بررسی جامع طرز کار چیلر + معرفی طرز کار چیلر جذبی و تراکمی

طرز کار چیلر

طرز کار چیلر

عملکرد و طرز کار چیلر چگونه است؟ دستگاه های چیلر به علت بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی، به یکی از تجهیزات برودتی کاربردی در ساختمان ها تبدیل شده اند. برخورداری این دستگاه ها از عملکرد و راندمان سرمایشی و برودتی بالا، در کنار مجهز شدن به فناوری ها و قابلیت‌های منحصر به فرد، از عمده ترین عوامل خرید و انتخاب این مدل سیستم های تهویه مطبوع محسوب می شود. لازم به ذکر است که مکانیزم کارکرد و عملکرد چیلر، یک فرآیند حساس و در عین حال پیچیده می باشد.

به طور معمول، این دستگاه با انجام فرآیند تبخیر و تقطیر گاز مبرد و گردش آن در میان اجزا و قطعات، چرخه و سیکل سرمایشی و برودتی را اجرایی می سازد.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که گاز مبرد استفاده شده در ساختار بسیاری از دستگاه های چیلر از نوع r134a می باشد. این دستگاه ها با مصرف انرژی بسیار کم و بهینه، بالاترین نرخ بازدهی و بهره وری را برای کاربر به ارمغان می آورند. علاوه بر این، اجرایی ساختن کارکرد چیلر به وسیله قطعاتی مانند کمپرسور، کندانسور، شیر منبسط کننده و اواپراتور صورت می گیرد.

طرز کار چیلر

نگاهی به عملکرد و طرز کار چیلر

به طور کلی، کارکرد و طرز کار چیلر از طریق عملکرد و هماهنگی اجزا و قطعات داخلی دستگاه عملیاتی می شود. بر این اساس، مبنای کار چیلرها مبتنی بر سرد کردن جریان آب، به منظور تولید سرمایش و هوای خنک در فضای داخلی می باشد. آب سرد شده به وسیله چیلر از طریق لوله کشی و پمپ به سایر دستگاه ها و تجهیزات سرمایشی مانند هواساز و فن کویل انتقال پیدا می کند.

به منظور جلوگیری از گرم شدن و حفظ دمای آب سرد، می بایست لوله های انتقال دهنده سیال آب سرد، با عایق های باکیفیت پوشش داده شوند. همچنین، آب سرد تولید شده به وسیله چیلرها علاوه بر مصارف خانگی، برای مصارف و فرآیندهای صنعتی نیز مورد استفاده واقع می شود.

آب سرد تولید شده به وسیله دستگاه CHILLER، در مدار و محفظه بسته جریان پیدا می کند. به عبارت دیگر، آب سرد به علت جاری شدن در کویل ها و لوله ها، دچار فرآیند تبخیر نمی شود. بنابراین، دستگاه های چیلر با انجام فرآیند سیکل تبرید تراکمی، حرارت را از سیال یا گاز مبرد دفع کرده و با کاهش دما، آن را از طریق لوله کشی به سایر تجهیزات برودتی تعبیه شده در سازه انتقال می دهند.

در نتیجه این امر هوای سرد و مطبوع و خنک در فضای داخلی انتشار پیدا می کند. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که چیلرهای تراکمی از مدل های رایج و پراستفاده چیلر محسوب می شوند.

چیلرهای تراکمی متناسب با نوع کندانسور در دو مدل آب خنک و هوا خنک موجود می‌باشند.

عملکرد و طرز کار چیلر

طرز کار چیلر مدل تراکمی

مکانیزم عملکرد و طرز کار چیلر تراکمی از طریق مبدل های حرارتی از نوع هوا خنک یا آب خنک صورت می‌گیرد. در چرخه تولید سرمایش این دستگاه ها، اجزا و قطعات مختلفی به صورت مستقیم تاثیرگذار می باشند. کمپرسور چیلرهای تراکمی با فشرده سازی و کاهش دما و فشار گاز مبرد، آن را توسط لوله ها به کندانسور دستگاه ارسال می کند.

کندانسور دستگاه در دو مدل هوا خنک یا آب خنک طراحی و تولید می شود. گرفتن و دفع حرارت از گاز مبرد، از وظایف مهم و حائز اهمیت کندانسور چیلر تلقی می گردد. در کندانسورهای آب خنک، به منظور کاهش دمای سیال، آب از اطراف لوله ها جریان پیدا می کند.  خنک سازی جریان آب در چیلرهای از نوع آب خنک از طریق برج خنک کننده انجام می پذیرد.

در سوی مقابل، طرز کار چیلر هوا خنک به این صورت بوده که هوا به وسیله فن دمنده دستگاه در اطراف لوله‌های کندانسور دمیده می شود. در اثر این فرآیند ضمن دفع حرارت و گرما، مبرد از حالت گاز به وضعیت مایع تغییر فاز می دهد.

چیلر تراکمی هوا خنک بر خلاف مدل آب خنک، به برج خنک کننده نیاز ندارد. همچنین، در ساختار داخلی این دستگاه شیر انبساط وظیفه کنترل و تنظیم جریان مبرد را بر عهده دارد. علاوه بر این، بخش اواپراتور چیلر، فرآیند تبدیل مبرد به گاز را پس از جذب گرما و حرارت آن عهده دار می باشد.

چنانچه قصد دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص طرز کار و عملکرد چیلر تراکمی بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” طرز کار چیلر تراکمی و مکانیزم عملکرد آن ” بپردازید

طرز کار چیلر جذبی

عملکرد و کارکرد چیلر جذبی همانند و مشابه با کارکرد مدل تراکمی صورت می گیرد. با این تفاوت که در چیلرهای جذبی به منظور تولید اختلاف فشار، از ژنراتور استفاده می گردد. این در حالی است که سیکل تراکمی در مدل های تراکمی، به وسیله قطعه کمپرسور انجام می پذیرد.

شما کاربر گرامی می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه عملکرد و سیکل چیلر جذبی به مطالعه مقاله ” طرز کار و سیکل چیلر جذبی  ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.

هر دو چیلر جذبی و تراکمی برای راه اندازی و کارکرد به انرژی نیاز مبرم دارند. بر این اساس، عملکرد چیلرهای جذبی با حرارت انجام می شود. در سوی مقابل، چیلرهای تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی و از طریق گردش کمپرسور، شروع به کار می کنند.

برای آنکه درخصوص چیلرهای جذبی و تراکمی و همچنین تفاوت های بین آن ها اطلاعات بیشتری کسب نمایید پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله ” تفاوت چیلر جذبی و تراکمی ” که بطور تخصی و جامع درخصوص تفاوت های چیلرهای جذبی و تراکمی پرداخته است بپردازید.

ناگفته نماند که چیلرهای جذبی در مدل های دو مرحله ای (دو اثره) و یک مرحله ای (تک اثره) موجود می باشند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *