طرز کار داکت اسپلیت
مکانیزم عملکرد و طرز کار داکت اسپلیت به وسیله قطعات و اجزای موجود در پنل داخلی و بیرونی دستگاه صورت می گیرد. ساختار و آناتومی اصلی دستگاه داکت اسپلیت را یونیت خارجی یا بخش کندانسور و پنل داخلی یا اواپراتور سیستم تشکیل می دهند. کندانسور دستگاه غالبا در فضاهای باز و آزاد نصب و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
این در حالی است که اواپراتور داکت اسپلیت در فضای سقف کاذب و در داخل سازه و ساختمان طراحی و اجرا می گردد. همچنین، ارتباط و تعامل و اتصال یونیت بیرونی با پنل داخلی سیستم، به وسیله لوله های مسی انجام می شود. شما می توانید برای شناخت بیشتر با اجزاء و قطعات دستگاه داکت اسپلیت و طرز کار آنها مقاله ” آشنایی با قطعات و اجزای داکت اسپلیت ” را مطالعه نمایید.
برای پاسخ به این سوال که داکت اسپلیت چگونه کار می کند؟ ، باید خاطر نشان نمود که در ساختار پنل داخلی و خارجی دستگاه، اجزا و قطعات مختلفی وجود دارند. بر این اساس، در بخش کندانسور داکت اسپلیت اجزایی مانند کمپرسور، شیر انبساط، کویل حرارتی و شیر چهار طرفه تعبیه شده است.
فرآیند سرما سازی و آغاز سیکل تبرید سیستم های تهویه از نوع داکت اسپلیت، به وسیله قطعه کمپرسور انجام می شود. فشرده سازی و متراکم کردن ماده مبرد، از طریق این قطعه عملیاتی می گردد.
در پنل داخلی و بخش اواپراتور داکت اسپلیت قطعاتی مانند فیلتر تصفیه کننده هوا، تجهیزات تخلیه کننده آب حاصل از کندانس، فن دمنده، الکتروموتور و کویل اواپراتور به چشم می خورد. فیلتر تصفیه با انجام فرآیند فیلتراسیون قوی، کلیه آلودگی ها و مواد آلاینده را جذب و مانع از ورود آنها به فضای داخلی می شود. بر همین اساس، هوایی کاملا سالم، تمیز و دارای درصد اکسیژن بالا در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
طرز کار داکت اسپلیت در حالت سرمایش
طرز کار داکت اسپلیت در وضعیت برودتی و سرمایشی به این صورت بوده که ابتدا گاز خنک کننده به وسیله کمپرسور فشرده سازی و متراکم می شود. پس از فشرده سازی، ماده مبرد از بخش کندانسور و از طریق لوله کشی مسی انجام شده به بخش اواپراتور دستگاه انتقال پیدا می کند.
ماده مبرد پس از وارد شدن به لوله های کویل حرارتی اواپراتور، با هوای جریان یافته به وسیله فن دمنده، تبادل حرارتی انجام می دهد. در نتیجه این فرآیند، دمای هوا کاهش پیدا کرده و سرد می شود. در ادامه این پروسه هوای سرد شده به سمت فیلترهای تصفیه کننده واقع در انتهای دریچه خروجی هدایت شده و کلیه آلودگی ها و مواد آلاینده آن جذب و از بین می رود.
پس پاکسازی و پالایش، هوای خنک شده به وسیله فن دمنده داکت اسپلیت با حداکثر قدرت و توان به فضای داخلی پرتاب می شود. در نتیجه این امر هوای خنک و مطبوع و با نرخ ثابت و یکسان در فضای داخلی جریان پیدا می کند.
گفتنی است به علت برخورد هوا با سطح سرد کویل، بخار آب موجود در هوا تقطیر شده که ماحصل این فرآیند کاهش چشمگیر رطوبت هوا می باشد.
این پروسه تا رسیدن دمای هوای محیط داخلی به درجه تنظیم شده، ادامه می یابد. پس از رسیدن دما به محدوده تنظیم شده، ترموستات دستگاه فرمان قطع و غیر فعال شدن کمپرسور داکت اسپلیت را صادر می کند.
شما کاربر گرامی می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه راه اندازی سیستم سرمایش داکت اسپلیت به مطالعه مقاله ” نحوه راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.
طرز کار داکت اسپلیت در وضعیت گرمایش
نحوه کار داکت اسپلیت در حالت گرمایش با اضافه کردن یک کویل آبگرم به اواپراتور دستگاه انجام می گیرد.
پس از نصب کویل حرارتی، آبگرم تولید شده به وسیله سیستم حرارت مرکزی مانند موتورخانه یا پکیج شوفاژ دیواری، در لوله های کویل جریان پیدا می کند. فن دمنده دستگاه گرمای تولید شده از طریق آبگرم را به وسیله کانال ها، در سرتاسر فضای داخلی توزیع می نماید.
بر این اساس، هوای گرم و مطبوع، به صورت یکنواخت و یکپارچه در سالن ها و اتاق ها پراکنده می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که قطعه کویل آبگرم میبایست به صورت جدا تهیه و در قسمت جلوی اواپراتور یا پنل داخلی دستگاه نصب شود.
استفاده از حالت گرمایش داکت اسپلیت موجب صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی می شود. این در حالی است که استفاده از حالت گرمایش سیستم های تهویه مطبوع مانند کولر گازی، به علت مصرف بالای برق، چندان توجیه و صرفه اقتصادی ندارد. همچنین، در حالت گرمایش، کندانسور دستگاه غیر فعال بوده و فقط فن دمنده موجود در اواپراتور سیستم فعالیت می کند.
چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه راه اندازی سیستم گرمایش دستگاه داکت اسپلیت بدست آورید، پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله ” نحوه راه اندازی گرمایش داکت اسپلیت ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.
در کارکرد و نحوه کار داکت اسپلیت یکی از اجزای تاثیرگذار در سیکل برودتی سیستم، به گاز خنک کننده دستگاه مربوط می شود.
فرآیند خنک سازی و سرمادهی دستگاه های داکت اسپلیت به وسیله گاز مبرد انجام میشود. گاز مبرد دستگاه متناسب با نوع و مدل اسپلیت کانالی از نوع R22 یا R410A می باشد.
به طور معمول، گاز خنک کننده از نوع r410a برای استفاده در کمپرسور اسپلیت های کانالی از نوع اینورتر استفاده می گردد. در سوی مقابل، فرآیند تولید سرمایش داکت اسپلیت معمولی با استفاده از گاز مبرد r22 عملیاتی می شود. در سیکل تبرید داکت اسپلیت، دو بخش کندانسور (پنل خارجی) و اواپراتور (هواساز)، نقش پر رنگ و برجسته ای ایفا مینمایند.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید